Artikel top billede

Mastercard brager ind på sikkerhedsområdet med milliardkøb af kæmpe efterretningsvirksomhed

En af supersværvægterne når det gælder efterretninger og trusler opsluges af Mastercard: “ Sammen vil vi innovere hurtigere, skabe smartere modeller og forudse nye trusler, før cyberangreb kan finde sted – i betalinger og mere,” lyder det.

Mastercard vil ind i industrien for cybersikkerhed.

Derfor har selskabet netop præsenteret opkøbet af den amerikanske virksomhed Recorded Future for 2,65 milliarder dollars, som svarer til 17,8 milliarder kroner.

Det oplyser Mastercard i en meddelelse.

Ifølge meddelelsen erRecorded Future verdens største threat intelligence selskab med mere end 1.900 kunder i 75 lande, herunder regeringerne i 45 lande og over 50 procent af Fortune 100.”

Recorded Future har udviklet en markedets mest anvendte dataplatforme, der i realtid scanner for potentielle trusler, som kunder dermed har mulighed for at mitigere og reagere på.

Alene i år er det estimeret, at cyberkriminalitet vil skabe skade for 62 billioner kroner, som svarer til 62.000 milliarder kroner. Det fremgår af en rapport fra Statista, som citeres i meddelelsen.

Tillid er grundlaget for ethvert forhold. Recorded Future udvider roen i sindet før, under og efter de betalingstransaktioner, som vi leverer. Sammen vil vi innovere hurtigere, skabe smartere modeller og forudse nye trusler, før cyberangreb kan finde sted – i betalinger og videre,” udtaler Craig Vosburg, Chief Services Officer hos Mastercard.

Mastercard påpeger, at det er efterretningsvirksomhedens brug af kunstig intelligens til at genkende mønstre i blandt andet svindel, som er særdeles attraktiv.

Banker vil få bedre efterretninger

Finansielle virksomheder og kunder hos Mastercard kan altså se frem til at få styrket sikkerheden. Men det er også forventningen at Mastercards vidtforgrenede globale netværk kan komme Recorded Future til gavn.

“For 15 år siden skabte vi Recorded Future med et simpelt mål om at sikre verden med intelligens. Ved at tilslutte os Mastercard ser vi en mulighed for at hjælpe flere virksomheder og regeringer med at bestemme trinene for at realisere deres fulde potentiale – og for at gøre det muligt for alle at føle sig tryggere i deres daglige liv,” lyder det fra Christopher Ahlberg, CEO for Recorded Future.

Købet skal først granske af konkurrencemyndighederne før det endeligt går gennem.

Recorded Future er også ejer af sikkerhedsmediet The Recorded, men det fremgår ikke, hvad der skal ske med mediet fremadrettet.