Vistas efterfølger skifter navn

Windows Vista har ladet vente på sig, og i kulissen rumsterer efterfølgeren, der netop har fået nyt navn.

Indhold

Vi har endnu ikke fået fornøjelsen af Windows Vista, alligevel er Microsoft i fuld gang med dens efterfølger, der netop har fået nyt navn.

Efterfølgeren har tidligere gået under betegnelsen Blackcomb, men navnet er nu ændret til Vienna, der er den engelske betegnelse for den østrigske hovedstad Wien.

Navneskiftet er ikke usædvanligt, da softwaregiganten normalt arbejder med forskellige kodenavne til sine styresystemer, inden de er ved at være klar til lancering.

Tidligere gik eksempelvis Windows Vista under navnet Longhorn, mens Windows XP blev kaldt Whistler.

Fælles for Blackcomb og Whistler er, at det begge er skiområder, mens Longhorn stammer fra "Longhorn Saloon", der ligger midt i mellem de to områder.

Ifølge Microsoft har navneændringen af Blackcomb til Vienna ikke den store betydning, andet end det bringer noget fornyet energi ind arbejdet med styresystemet.

- Det er ikke nogen stor ændring for os. Vi har tidligere brugt bynavne som koder, der kommer af byer og områder i verden kendt for store "vistas" (udsigter, red.). Sådan nogle steder vi alle gerne vil se, opleve og som fanger vores fascination. Vienna passer ind i dette koncept, har en talsmand for Microsoft fortalt News.com.

Der er endnu ingen oplysninger om, hvornår Vienna kommer ud, og hvilke funktioner styresystemet vil have. I stedet kan vi se frem til Windows Vista, der efter planen er klar senere på året.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere