Apple klar med MacINTELtosh

Langt hurtigere end forventet kan Apple fremvise sine første nye computere med Intel-processorer. Både bærbare og stationære Mac-computere udstyres med dobbeltkerneprocessorer fra Intel.

Indhold

De var først ventet til sommer, men allerede nu løfter Apple sløret for sine nye computere, der udspringer af samarbejdet med Intel.

To nye bærbare og to stationære computere udstyres som de første med Intels dobbeltkerneprocessor kaldet Core Duo, og som tidligere gik under kodenavnet Yonah.

Intel har overtaget rollen som hovedleverandør af processorer til Apples computere, som hidtil har fået indbygget IBM's PowerPC-processorer.

Vittige hoveder på it-websiden The Inquirer har hurtigt døbt de nye computere MacInteltosh.

Det første nye produkt i det nye samarbejde er den bærbare MacBook Pro, som har fået en 1.67GHz Core Duo-processor, 512 megabyte ram og en 80 gigabyte harddisk.

Skærmen er på 15,4 tommer, og der er også blevet plads til Apples egen dvd-brænder kaldet Superdrive og et Mobility Radeon X1600 grafikkort med 128 megabyte ram fra ATI. MacBook Pro har også integreret trådløs internetforbindelse.

Det koster 16.799 kroner at komme i selskab med MacBook Pro, der vejer 2,5 kilo.

Den bærbare fås også i en mere hårdtpumpet version med en 1.83GHz Core Duo-processor, en gigabyte ram, 100 gigabyte harddisk, Superdrive og samme X1600 grafikkort, men med 256 megabyte ram.

På denne version af MacBook Pro er der også integreret trådløs adgang til nettet, men prisen er her 20.999 kroner. Begge version af MacBook Pro ventes på gaden i løbet af februar.

Som en anderledes feature er begge versioner udstyret med Apples nyeste påfund MagSafe. Det skal forhindre den bærbare computer i at ryge en tur på gulvet, hvis nogen skvatter i ens strømledning.

Stikket i computeren er forbundet magnetisk, og det hopper selv ud, hvis der trækkes hårdt i det, uden at tage den bærbare med sig i faldet.

Også to nye stationære computere fra Apple får Intel-chip indenbords. En 17 tommer iMac udstyres med 1.83GHz Core Duo-processor, 512 megabyte ram, 160 gigabyte harddisk, integreret trådløs internetadgang, Superdrive med dobbeltlag og et Mobility Radeon X1600 grafikkort med 128 megabyte ram. Prisen er 10.799 kroner, mens den stationære storebror på 20 tommer koster 13.999 kroner.

Den er udstyret med en 2GHz Core Duo-processor og en større harddisk på 250 gigabyte, men har ellers identiske specifikationer som iMac'en på 17 tommer. Begge stationære computere ventes på gaden i løbet af de kommende uger.

MacBook Pro har Intels dobbeltkerneprocessorer gemt under kølerhjelmen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere