Artikel top billede

Førertrøjen: Hvilken vej går offentlig og privat it?

Ofte raser debatten om offentlige eller private it-projekter egentlig klarer sig bedst. Læs her, hvilken udviklingsvej de to vælger.

Uanset om it i den private sektor klarer sig bedre end i den offentlige sektor - eller omvendt - så satser de to på stort set samme indsatsområder i fremtiden.

Det vurderer IDC.

"Pudsigt nok adskiller de prioriterede investeringsområder i den offentlige sektor sig ikke så meget fra den private sektor, som man skulle tro," siger direktør Per Andersen fra analysehuset IDC.

Per Andersen peger på, at fokus blandt andet vil ligge på mobilitet. Han forklarer, at det være sig direkte understøttelse af effektivisering og mobil brug af ny teknologi, der kan hænge sammen med eksempelvis hospitalsvæsen.

Også sikkerhed kommer på dagsordenen, vurderer han.

"Omkring sikkerhed i den offentlige sektor er det i høj grad et spørgsmål om beskyttelse af private data og 'data loss prevention'," siger Per Andersen.

Endelig peger han på virtualisering - etablering af større og mere virtuelle data centre. Og anvendelse af skyen.

"Selv om der inden for det offentlige fortsat er stor bekymring om sikkerheden," siger Per Andersen.

Finanskrise og ældrebyrde

Mens det private erhvervsliv fortsat kæmper med tømmermændene efter finanskrisen, så har den offentlige sektor også pistolen for panden, når det gælder udgifter.

IDC-direktøren vurderer, at den voksende andel af den ældre del af befolkningen, der stiller større krav i forhold til service med videre gør det kritisk, at udvikle de teknologier der anvendes på området til både effektivisering og forbedret service.

Han forklarer, at en yderligere udbygning af selvbetjening er en af nøglerne til at håndtere færre ressourcer og en forbedret oplevelse af den offentlige sektor.

Endelig peger han på effektivisering af processer og sagsbehandling som et indsatsområde.

"Hele det offentlige apparat er i et fortsat øget pres for integration og sammenhæng i systemerne, der gør en automatisk eller semi-automatisk sagsbehandling mere effektiv," siger han.

Læs også:

Køb dog mere it frem for at hyre flere embedsmænd

Data-kobling bliver fremtidens konge i det offentlige

Sådan vil it-chefer tackle leverandører i fremtiden

Offentlige it-chefer: Her vil vi lægge penge i fremtiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere