Hurtig Itanium 2 med kæmpe cache

Intel har lanceret seks nye 64-bit server-processorer i Itanium 2-serien. Topmodellen med en frekvens på 1,6 gigahertz kan nu fås med ni megabyte af den lynhurtige cache-hukommelse.

Indhold

Intels Itanium 2, der er beregnet til store 64-bit servere, er blevet hurtigere. Clockfrekvensen på topmodellen er stadig 1,6 gigahertz, men størrelsen af den hurtige cache-hukommelse, der er placeret på samme chip som resten af processoren, er kommet op på ni megabyte.

Udover det nye flagskib har Intel lanceret en 1,6 GHz Itanium 2 med seks megabyte L3-cache samt en 1,5 GHz Itanium 2 med fire megabyte L3-cache. Disse tre processorer er beregnet til servere med mere end to processorer.

Intel er også klar med to nye Itanium 2-processorer til servere med to processorer. De har en frekvens på 1,6 gigahertz, tre megabyte L3-cache og en busfrekvens på henholdsvis 533 og 400 megahertz.

Endelig har Intel præsenteret en 1,3 GHz Low Voltage Itanium 2 med tre megabyte L3-cache. Denne processor bruger højst 62 watt, og den er beregnet til kompakte servere, ikke mindst blade servers.

Mere cache-hukommelse kan da være fint nok, men hvis man for alvor vil have fart på sin Itanium 2-server, må man vente et års tid endnu. Til den tid vil Intel nemlig lancere en processor med kodenavnet Montecito, og den vil have to processorkerner og hele 24 megabyte cache-hukommelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere