Fuld fart på dobbeltkerne-processor

AMD har løftet sløret for Opteron med to kerner. Processoren får noget lavere clockfrekvens, end man er vant til, men alligevel bliver ydelsen 30 til 60 procent bedre end traditionelle dual-processor systemer.

Indhold

På processor-konferencen Microprocessor Forum har AMD afsløret flere detaljer om den kommende Opteron-processor med to kerner. Processoren vil blive fremstillet med 90 nanometer teknologi og rumme 205 millioner transistorer.

Processoren, der kommer på markedet til næste sommer, vil have to megabyte L2-cache - en megabyte til hver processorkerne. Den vil desuden understøtte SSE3-indstruktioner.

Godt nok betyder to kerner i stedet for en enkelt langt højere ydelse i mange situationer, men man skal også regne med et langt større strømforbrug og dermed en større varmeudvikling.

For at begrænse strømforbruget er AMD nødt til at skrue ned på for frekvensen, så dobbeltkerne-processorerne bliver clocket mellem 600 og 1.000 megahertz lavere end processorer med en enkelt kerne.

Den lavere clockfrekvens betyder, at strømforbruget (effekten) kan holdes under 95 watt, og dermed skulle det ikke være noget problem at bortlede varmen med traditionel luftkøling.

Selv om man sænker frekvensen 600 megahertz vil et system med et par dobbeltkerne-processorer yde mellem 30 og 60 procent mere end et system med to enkeltkerne-processorer, lyder meldingen fra AMD's Kevin McGrath.

Rent fysisk bliver dobbeltkerne-processoren kun en smule større end de eksisterende Opteron-chip, der er fremstillet med 130 nanometer teknologi. Den nye processor vil passe i de eksisterende Socket 940-bundkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere