Mandagens aviser om it

Mangel på it-folk i Midtjylland. Finn Nørbygaard overvejer sag mod revisorfirma. Gardin med indbygget solcelle. Russisk piratkamp giver bonus. TDC forgylder ATP. Spilforening tror på fremgang.

Mangel på it-folk i Midtjylland

En undersøgelse fra IT -Forum Midtjylland foretaget blandt 80 virksomheder i it -branchen viser, at der trods stigende arbejdsløshed fortsat er mangel på it-arbejdskraft i Region Midtjylland.
[Børsen]

Gardin med indbygget solcelle

Det danske firma Suntiles har fået den fremragende idé at indbygge solceller i gardiner. Firmaet kunne på designudstillingen "it 's a small world" hos Dansk Design Center præsenterer et gardin, som både skærmer mod lyset og samtidig opfanger og lagrer solens energi til senere brug. [Børsen]

Finn Nørbygaard overvejer sag mod revisorfirma

Nørbygaard, der har mistet sin formue i IT Factory-skandalen, overvejer at lægge sag an mod KPMG, der var IT Factorys revisionsselskab. Han er muligvis også på vej med et erstatningskrav mod IT factorys bestyrelse og Asger Jensby. Ifølge Børsen vil et muligt sagsanlæg ske i samarbejde med Peter Sølbeck, der også har lidt milliontab i IT Factory.
[Børsen]

Russisk piratkamp giver bonus

Antallet af computere med piratsoftware er faldet markant i Rusland, der ellers har været berygtet for at være en af de største syndere, når det gælder om at se stort på licenserne. "Software-pirateriet er faldet dramatisk de seneste tre-fire år. Det er sket hurtigere, end vi har set i noget andet land," siger Birger Steen, afgående landedirektør hos Microsoft i Rusland, til Berlingske Business. [Berlingske Tidende]

TDC forgylder ATP

TDC har været et af de mest stabile selskaber i ATP's aktieportefølje under den buldrende finanskrise. ATP håber derfor, at kapitalfondene sætter TDC på børsen igen. Sker det, har ATP dog ingen planer om at forlade aktien. [Berlingske Tidende]

Spilforening tror på fremgang

Der er ikke krise i spilbranchen, der tror på højere omsætning i år. "På trods af finanskrisen omsatte PC-og konsolspil sidste år for cirka 900 millioner kroner i Danmark, og de hidtidige salgstal peger på endnu højere omsætning i 2009. Den folkelige opbakning er enorm, politikerne begynder at øjne muligheder i de interaktive spil, og salgsmæssigt er det aldrig gået bedre," siger Annette Jacobsen, formand for Multimedieforeningen, som samler computer -og konsolspilproducenterne til Berlingske Tidende. [Berlingske Tidende]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere