Artikel top billede

Apple næsten klar med spion-patent til iPhone

Ny teknologi i iPhones og iPods skal opklare, om kundernes krav om at få udleveret nye produkter efter produktionsfejl holder vand.

Nok er nok.

Det er filosofien bag computerselskabet Apples nyeste patentansøgning, hvor selskabet har ansøgt om patent til et slags spionsystem til firmaets populære gadgets som iPhone og iPod.

Årsagen til patentansøgningen er, at Apple har fået nok af kunder, der henvender sig til firmaet med ødelagte iPhones og iPods, og derefter forlanger at få telefonen eller MP3-afspilleren erstattet af en ny.

Apple mener i flere tilfælde, at kunderne selv har været skyld i de mange uheld.

Selskabet vil derfor designe et sindrigt system til de to gadgets.

Systemet skal blandt andet indeholde sensorer, der kan registrere væske, høje temperaturer, kraftige rystelser og om kunderne har fiflet med gadget-chassiset for at "tilføje, fjerne eller ændre ved de indre komponenter," som selskabet skriver i sin patentansøgning.

"Ofte, især ved salgsskranken, er det personale, der modtager tilbageleverede produkter, ikke kvalificeret eller uddannet til at bestemme, hvorvidt et produkt har fejlet på grund af en produktionsfejl, eller som følge af kundemisbrug," lyder det i patentansøgningen.

Apples guldæg

Patentansøgningen kommer kort tid efter, at flere Apple.-kunder hævede, at deres iPhone 3GS blev overophedede, når de brugte den populære telefon.

Apple har svaret på kritikken ved at hævde, at kunderne ikke har opbevaret telefonerne forsvarligt. Det kunne eksempelvis være i forruden på en knaldvarm bil, der står i solen og bager, og på den måde bliver iPhone-telefonen presset til mere, end designet kan klare.

Spion-systemet i patentansøgningen vil kunne opklare, om den slags uhensigtsmæssige opbevaringer har fundet sted.

At Apple beskytter sig mod kritik og kundesnyderier af iPods og iPhones, er der ikke noget at sige til. Netop de to produkter har for alvor sat Apple tilbage på verdenskortet over store it-firmaer.

På nuværende tidspunkt er Apple med en årlig omsætning på 168 milliarder kroner lidt mere end halvt så stor på omsætningen som den evige rival fra Microsoft.

Apple har 35.000 medarbejdere - Microsoft har knap 90.000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere