Billigere processorer i næste måned

Den 22. august bliver prisen på Pentium 4 og Celeron D sat ned. Det sker sandsynligvis, fordi nye og hurtigere processorer bliver lanceret, og fordi AMD introducerer Sempron-serien den 17. august.

Indhold

Hvis man skal købe sig en ny pc-processor i løbet af sommeren, gør man klogt i at vente til efter den 22. august. Her sætter chipgiganten Intel nemlig priserne ned, og så plejer AMD at følge efter.

Ifølge den sædvanligvis velunderrettede nyhedstjeneste DigiTimes bliver en Pentium 4 560 på 3,6 gigahertz næsten 35 procent billigere, og der er lignende prisfald for de øvrige Pentium 4-processorer.

Prisfald plejer at betyde, at en ny processor er lige om hjørnet, så vi skal nok ikke vente længe på Pentium 4 570 på 3,8 gigahertz.

Celeron D bliver også billigere den 22. august. Her er prisfaldet dog knap så dramatisk. En ny Celeron D med modelnummeret 340 og en frekvens på 2,93 gigahertz bliver lanceret i samme forbindelse.

Prisfaldene kommer umiddelbart efter, at AMD den 17. august lancerer en ny serie lavpris-processorer under navnet Sempron.

Den hurtigste Sempron-model med modelnummer 3100+ bliver baseret på samme kerne som Athlon 64, men den får kun 256 kilobyte L2-cache. Denne processor skal bruges i bundkort med sokkel 754.

Sempron 2800+ og nedefter er i bund og grund Athlon XP Thoroughbred, der får navneforandring. Her skal man altså bruge Socket A-bundkort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere