Små processorer fra AMD og VIA

AMD har lanceret nye processorer i Geode-serien af strømsvage x86-processorer, og VIA er snart klar med en 1 GHz processor, der kun bruger 3,5 watt.

Indhold

Taiwanske VIA vil snart til at bruge 90 nanometer teknologi til fremstilling af processorer. En processor ved navn C5J - kælenavn Esther - vil få frekvenser på den rigtige side af gigahertzen, og strømforbruget vil være meget beskedent.

C5J Esther skal fremstilles med IBM's 90 nanometer silicon-on-insulator teknologi, og ved en frekvens på 1 GHz vil den forbruge 3,5 watt. VIA regner med, at designet tillader frekvenser over 2 GHz. Processoren vil gå i produktion omkring september.

C5J Esther vil understøtte en 800 megahertz systembus, SSE2 og SSE3 instruktionssæt og en L2-cache, der er større end de 64 kilobyte, som den nuværende model C5P Jeremiah har.

Med C5J Esther satser VIA på sikkerheden, for processoren har hardware-accelereret RSA-kryptering og hash-funktioner (SHA-1 og SHA-256), der anvendes i forbindelse med digitale signaturer.

Dertil kommer understøttelse af NX, der kan hjælpe til med at forhindre buffer overrun-fejl, der kan udnyttes af orme. Som Jeremiah har Esther også PadLock-teknologi med tilfældighedsgenerator og accelereret AES-krypering.

Genbrug hos AMD
Amerikanske AMD har brugt det gode, gamle Athlon-design til processorerne Geode NX 1500@6W og AMD Geode NX 1750@14W processor på henholdsvis 1,0 og 1,4 gigahertz. Her fremgår det af navnet, hvor meget strøm processorerne maksimalt bruger.

Processorerne supplerer Geode GX2, der i dagens anledning skifter navn til Geode GX 533@1.1W. Geode GX hedder nu Geode GX 466@0.9W eller Geode 500@1.0W.

Geode-serien blev udviklet af National Semiconductor i tidernes morgen, men blev købt af AMD i august sidste år.

Både VIA-processorerne og Geode-serien er x86-processorer, der er beregnet til indbygning i kompakte computere, for eksempel tynde klienter og webpads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere