Trådløs sikkerhed, der virker

Computer Associates er på vej med en løsning, der giver mulighed for - visuelt - at definere grænserne for det trådløse netværk, så man kun kan få adgang, hvis man befinder sig indenfor zonen.

Indhold

Las Vegas, USA: Skræmmehistorier om fri adgang til husstandens eller virksomhedens trådløse netværk vil ingen ende tage. Og det er ikke så underligt, for selv om man kan holde de fleste uvedkommende personager fra livet ved blot at password-beskytte netværket, så er ægte trådløs sikkerhed en besværlig affære.

Fuld kontrol med, hvem der kan få adgang til husstandens eller virksomhedens trådløse netværk, er derfor umiddelbart ønsketænkning.

På Computer Associates' (CA) årlige konference, CA World, løftede selskabet imidlertid sløret for en mulig løsning på de trådløse problemer.

Med CA Wireless Site Manager kan man visuelt designe grænserne for det trådløse netværk, så man ikke kan få adgang til netværket, hvis man befinder sig udenfor zonen (det skraverede område med grøn kant).

Løsningen kalder CA for Wireless Site Management eller blot WSM. Med WSM kan man visuelt designe den trådløse zone, det vil sige rækkevidden af det trådløse netværk. Hvis en bruger befinder sig uden for zonen, vil forsøg på at få adgang til netværket være forgæves.

Det lyder lidt som sort magi, men løsningen blev demonstreret på CA World af CA's Chief Technology Officer, Yogesh Gupta, og de cirka 10.000 tilhørere måtte erkende, at løsningen så ud til at fungere

Løsningen anvender en form for triangulering, hvor der konstant måles på signalet fra de trådløse basestationer i forhold til de trådløse klienter. WSM kan dog alligevel godt fungere med en enkelt basestation på netværket, men flere basestationer øger muligheden for at opbygge en pålidelig zone, med en klar afgrænsning af, hvornår man er indenfor zonen og hvornår man er udenfor.

WSM indeholder mange andre faciliteter, herunder muligheden for at tidsbegrænse adgangen, løbende udskifte WEP-krypteringsnøgler på tværs af hele netværket, ændre de kanaler netværket anvender og meget mere. Alt sammen med henblik på at sikre det trådløse netværk.

Ifølge CA vil produktet blive prissat, så det også vil være interessant for mindre og mellemstore virksomheder. I den forbindelse nævnes typiske hotspots som lufthavne, hoteller, cafeer og så videre. CA er dog også åbne for en videre udbredelse, hvor internetudbydere leverer løsningen som en del af den "trådløse pakke", så også private, trådløse netværk får glæde af en øget beskyttelse.

Wireless Site Management er netop blevet lanceret i en beta-udgave, mens en endelig version først forventes på gaden inden for 6-9 måneder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere