Artikel top billede

Toshiba og Volkswagen samarbejder om elektrisk bil

Toshiba og Volkswagen planlægger at samarbejde om udviklingen af motor og elektriske systemer til en fremtidig elektrisk bil.

Computerworld News Service: Toshiba og Volkswagen har begge underskrevet en hensigtserklæring med henblik på at gå sammen om udviklingen af det it-mæssige i en ny el-bil.

Dette skal understøtte Volkswagens plan om at bygge en elektrisk bil, der ikke udleder CO2 og som kan masseproduceres, således at almindelige mennesker også kan få råd til den. Den tyske bilproducent arbejder sammen med andre firmaer i forhold til forskellige elementer af den kommende bil.

Toshiba og Volkswagen planlægger desuden at samarbejde om at udvikle et lithium-ion batteri-system til elektriske biler.

"Vi har allerede arbejdet rigtig meget på den elektriske bil, men der mangler stadig en del udviklingsarbejde før den kan blive færdig. Specielt i forhold til lithium-ion batteri-teknologien og på dette område vil vi så benytte os af forskellige teknologiske, samarbejdspartnere som for eksempel Toshiba," skriver Volkswagens bestyrelsesformand Martin Winterkorn i en udtalelse.

Toshiba begyndte for nyligt masseproduktionen af en ny type lithium-ion batterier, som er udviklet specielt til brug i den type køretøjer. Denne SCIB ('Super Charge Ion Battery') er baseret på proprietær teknologi udviklet af Toshiba og kan oplade 90 procent på bare nogle få minutter. Derudover kortslutter den ikke nemt, selv ikke ved stød.

SCIB'en er allerede i brug i en elektrisk cykel, ligesom Toshiba har demonstreret, at den virker i knallerter. Selskabet har målrettet batteriet den industrielle køretøjs-sektor.

Produktionen er i dag, med 150.000 enheder om måneden, relativt lille, men Toshiba har offentliggjort planer om at bygge en ny fabrik. Den skulle gerne stå færdig i år, og den vil kunne øge produktionen til i stedet at udgøre mange millioner enheder om måneden.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere