Artikel top billede

I Billund Lufthavn oplever man, at software-udbydere til luftfarten har et efterslæb på grund af corona-nedlukningerne. (Arkivfoto) (Foto: Ross Parmly/Unsplash)

Halter mange år bagefter: Langsom software-udvikling udfordrer kæmpe digitalt løft af Billund Lufthavn

Den største udfordring for Billund Lufthavns store digitale ambitioner er en stillestående software-udvikling. "Der sker simpelthen for lidt på det her felt. Har du været leverandør til lufthavne, har du haft to-tre år med corona, hvor der måske slet ikke er kommet nye projekter," siger udviklingschef Lars Stabell Ellegaard.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • I Billund Lufthavn oplever man, at software-udbydere til luftfarten har et efterslæb på grund af corona.
  • Luftfarten opererer under andre vilkår, end hvad der gælder i for eksempel detailhandlen og transportbranchen.
302
1:45 min
Årene med nedlukninger trækker stadig spor visse steder i luftfartsbranchen. I Billund Lufthavn oplever Lars Stabell Ellegaard, Head of Digital Transformation, at software-leverandørerne til branchen fortsat lider under de nedskæringer, som i første omgang luftfartsselskaber og lufthavne – og i konsekvens deraf software-leverandørerne – var nødt til at foretage.

”Rent udviklingsmæssigt synes jeg, at nogle af dem har stået stille. Der sker simpelthen for lidt på det her felt. Har du været leverandør til lufthavne, har du haft to-tre år med corona, hvor der måske slet ikke er kommet nye projekter. Det giver et gap i udviklingen,” siger Lars Stabell Ellegaard i et interview med Computerworld.