Artikel top billede

Finanskrise: Vinderen er outsourcing

Hardwaresalg og it-projekter over en bred kam er hårdt ramt i hele Skandinavien. Kun outsourcing ser ud til at komme styrket ud af krisen.

Markedet for it-tjenester mærker nu den voksende økonomiske krise, og især er project services og hardwaresalget ramt.

"Når krisen kradser, skærer virksomhederne typisk ned på hardware og 'nice to have'-projekter. Vi forventer det samme sker i denne omgang," lyder det fra Nils Molin, analysehuset IDC's administrerende direktør for Norge og Sverige, i en pressemeddelelse.

IDC vurderer, at væksten i det kommende år er halveret i forhold til 2008.

"Vi vil nok ikke se leverandørerne fyre så meget eller ligefrem lukke virksomheder. Først sker der det, at de eksterne konsulenter skæres væk, og det tæller ikke som fyringer," siger Brian Troelsen, der er chefanalytiker i det danske IDC-selskab.

Det vender i 2012

Analysehuset forventer, at de drøje tider for Norge og Sverige så småt slutter i 2010 og 2011, og at branchen genvinder sit normale præstationsniveau i 2012.

For det danske marked regner chefanalytiker Brian Troelsen med, at tingene vil normalisere sig hurtigere end i vores skandinaviske broderlande.

"Jeg tror, at vi kommer hurtigere til hægterne i Danmark i forhold til i hvert fald Sverige, der har mange store industrivirksomheder som eksempelvis ABB og Scania," lyder det.

Norge anser IDC-analytikeren derimod for at være lidt speciel.

"Jeg tror, at nordmændene skruer lidt op for oliehanerne, hvis det går helt galt. Det virker ikke, som om man fra det offentliges side vil gøre noget for at støtte it-branchen hverken her eller i Sverige og Norge," siger Brian Troelsen.

Transport og detailhandel

Også de mere konjunkturfølsomme brancher som transport og retail er ramt, men et forretningsområde som Business Intelligence og Information Management kan hjælpe på trængslerne, mener IDC.

"Hele det flow af data vil kunne hjælpe virksomhederne med at få styr på deres kundedata og på den måde hurtigere opdage advarselslamper, der blinker," siger Brian Troelsen.

Outsourcing er vinderen

Vinderen bliver ifølge IDC outsourcing og det gælder for hele Skandinavien.

"Jeg regner med, at den nogenlunde gode vækst i de senere år fortsætter. Virksomheder bliver tiltrukket af de omkostningsbesparelser, der som regel er i outsourcing," siger Brian Troelsen.

Markedet for outsourcing vil vokse med omkring seks procent i år, mens markedet for supportservices går den modsatte vej med et fald i den samlede omsætning på minus tre procent i forhold til 2008, mener IDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere