Artikel top billede

Tegning: Lene Sekjær

Ny smartphone-løsning skal gøre Folketinget mobilt

Alle Folketingspolitikere bliver fremover udstyret med en smartphone, så mail og kalender kan tjekkes på farten. Sikkerhed er et centralt emne, forsikrer it-chef.

Husk at stemme 'nej' klokken 14.30.

Fremover vil Folketingets 179 medlemmer kunne tjekke vigtige kalenderen-aftaler samt sende og modtage mails ved hjælp af en ny smartphone-løsning.

Ole Søndergaard, chef for Folketingets afdeling for It & Tele, forklarer, at en styregruppe i Folketinget i dag skal beslutte sig for to typer smartphones, som politikerne kan vælge imellem.

"Vi prøver dels med en enkelt model, der ligner en almindelig mobiltelefon, til dem, der foretrækker det simple, og så en anden model med udskydeligt tastatur, der kan bruges som en lille arbejdsstation," forklarer Ole Søndergaard.

Sikkerheden i centrum

Folketingsmedlemmerne og de øvrige medarbejdere på Christiansborg er allerede i dag udstyret med bærbare computere, men nu tager man altså det mobile skridt fuldt ud.

"Ligesom andre top-erhvervsfolk hører de til blandt dem, der er i bevægelse hele tiden. De har et stort behov for at kunne agere mobilt," siger Ole Søndergaard og tilføjer, at medlemmerne af Folketinget i dag ofte medbringer deres bærbare computere i folketingssalen.

Det siger dog sig selv, at Folketingets mobile enheder skal være underlagt visse sikkerhedsforanstaltninger i tilfælde af, at enhederne tabes eller bliver stjålet.

"Vi har drøftet de sikkerhedsforanstaltninger, der skal være omkring sådan en smartphone, og får vi en melding om, at en telefon er stjålet, er vi i stand til at knuse den på afstand. Kender vi telefonens identitet, kan vi per fjernstyring sige, at den skal tilintetgøre sig selv, så den sletter indholdet," forklarer Ole Søndergaard.

"Vi opererer selvfølgelig også med kodeord for at lukke smartphonen op, og den går selv i dvale efter et bestemt stykke tid," siger han.

Ministre bruger andre løsninger

Ole Søndergaard tilføjer, at Folketinget som institution formelt ikke arbejder med fortrolige parlamentariske dokumenter i elektronisk form - faktisk kan det ofte ikke gå hurtigt nok med at få lagt dokumenterne ud på nettet.

Men hvad hvis statsministeren sender en fortrolig mail til forsvarsministeren?

"Så er jeg helt sikker på, at han bruger andre teknikker. Det er sådan, at ministrene serviceres af deres egne ministerier, så de får sjældent vores udstyr," forklarer Ole Søndergaard.

Udrulningen af smartphone-løsningen er planlagt at begynde til november.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere