Flere Athlon 64-processorer

AMD har lanceret en række nye Athlon 64-processorer til bærbare og stationære pc'er. Den spritnye Mobile AMD Athlon 64 er rettet specielt mod bærbar pc'er, mens clockfrekvensen på desktop-udgaven har fået endnu et hak opad.

Indhold

AMD har begyndt det nye år med lanceringen af ikke mindre end fire nye Athlon 64-processorer.

Til stationære pc'er er AMD klar med Athlon 64 3400+ med en clockfrekvens på 2,2 GHz, hvilket er 200 MHz mere end frekvensen på Athlon 3200+.

L2-cachen er ligesom på 3200+ på en megabyte, og prisen er 417 dollar.

Introduktionen af Athlon 64 3400+ har medført kraftige prisfald på andre af AMD's desktop-processorer. Athlon 64 3200+ er faldet fra 417 dollar til 278 dollar, og den "gamle" 32-bit processor Athlon XP 3200+ er faldet fra 325 dollar til 213 dollar. De langsommere modeller har ikke fået justeret priserne.

Den nye lancering betyder, at AMD for alvor har taget førertrøjen på, og Intel er tvunget til for første gang i de senere år at spille andenviolin.

Således er den nye 3,4 GHz Pentium 4-processor med kodenavnet Prescott endnu ikke blevet lanceret, selv om det egentlig var planen, at den skulle have været på gaden sidste år.

De nye Mobile AMD Athlon 64-processorer er magen til de almindelige Athlon 64-processorer bortset fra et lidt mindre strømforbrug, og indeholder derfor også den nye strømbesparende teknologi, der blev udviklet til Athlon 64.

AMD kalder selv teknologien for Cool'n'Quiet, og den sørger for hele tiden at holde øje med, hvor meget processorerkraft der er brug for, og tilpasse frekvensen derefter. Det kan spare strøm, hvilket igen betyder at batterierne i en bærbar pc kan holde længere.

Mobile Athlon 64 kommer i tre udgaver med modelnumrene 2800+, 3000+ og 3200+. De to hurtigste har clockfrekvenser på 1800 MHz og 2000 MHz, mens AMD ikke har kunne oplyse clockfrekvensen på 2800+ inden deadline.

Med Cool'n'Quiet i funktion kan clockfrekvensen sættes helt ned til 800 MHz, hvilket får strømforbruget til at falde fra omkring 81 watt til 19 watt.

Faktisk har man har hele tiden kunne købe bærbare pc'er med Athlon 64. Blot har det været den almindelige Athlon 64-processor, der har været brugt i disse udgaver, og her er strømforbruget endnu højere.

Priserne for de tre bliver 293 dollar for 3200+, 233 dollar for 3000+ og 193 dollar for 2800+. Alle priser er per styk, hvis man køber 1.000 stk. af gangen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere