Artikel top billede

USA overtager føringen inden for mobilteknologi

Europa mister snart føringen inden for mobilteknologi, frygter verdens største mobilselskab, der er europæisk.

Computerworld News Service: Europa mister snart føringen inden for mobilteknologi til USA, idet internettet integreres i mobile enheder, mener Nokias administrerende direktør, Olli-Pekka Kallasvuo.

Europa var centrum for mobilitet i 1990'erne, da fokus var på sms og opkald, men Silicon Valleys internet- og pc-arv begynder nu at give USA en fordel i dette felt, lyder det fra Olli-Pekka Kallasvuo

De fortsatte ydelsesforbedringer af amerikanske teleselskabers netværk hjælper også, mener Kallasvuo.

"Jeg tror, at føringen tages af USA og af Silicon Valley, og jeg oplever en stor aktivitet på dette område. USA vil i stedet for at nøle tage føringen på dette område," siger han.

Nokia investerer stort i tjenester, der skal supplere virksomhedens mobiltelefon-forretning, som står for omkring 40 procent af salget af mobile enheder på verdensplan.

Senest har virksomheden fra Espoo i Finland offentliggjort en aftale om at købe det canadiske selskab Oz Communications.

"Forbrugerne er ikke længere tilfredse med et hardwarekøb. De vil have mere. De vil have en oplevelse. De vil have en løsning," siger Olli-Pekka Kallasvuo.

Tæt integreret

Som et eksempel peger han på Research In Motions BlackBerry, som leverer en mobil e-mailtjeneste, der er tæt integreret med telefonen.

Nokia forsøger at gå denne udvidede efterspørgsel i møde med en vifte af tjenester, her i blandt virksomhedens Ovi-portal, som inkluderer personlig filsynkronisering og -deling, musik, spil, fotos samt korttjenester.

Virksomheden er også ved at klargøre Nokia E-mail Service, som vil levere adgang til adskillige e-mailkonti på mobilenheder fra både den lave og den høje ende af skalaen.

Skal på nettet i farten

Nokias mål med disse yderligere tjenester er at forbinde folk til internettet, mens de er på farten.

De skal bruge eksempelvis information om deres omgivelser og deres venners fysiske position, mener Kallasvuo.

I stedet for at konkurrere med mobiloperatører, som traditionelt har holdt streng kontrol med, hvad der kommer ind på deres telefoner, så samarbejder Nokia med dem, siger han og henviser til aftaler med adskillige større europæiske operatører om at levere Ovi.

Olli-Pekka Kallasvuo nikker anerkendende til Apple.

Han peger på, at iPhone har hjulpet til at give mobilindustrien en saltvandsindsprøjtning.

Undersøgelser fra Nokia viser en god udvikling i både Europa, Nordamerika og Asien.

"Hele markedet bevæger sig opad, når det kommer til øget deltagelse af forbrugerne," siger Olli-Pekka Kallasvuo.

De er i stigende grad villige og i stand til at bruge mobil kommunikation på nye måder.

"Apple har på en måde gjort hele branchen en stor tjeneste og har med iPhone vist både amerikanske og andre forbrugere, at dette kan blive vældig spændende," siger han.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere