Artikel top billede

Nedbrudsramt børs venter på leverandør-forklaring

Det norske Kredittilsynet har modtaget foreløbig rapport om nordiske børs-nedbrud, som ikke fortæller nyt. Oslo Børs venter selv på en forklaring fra leverandøren OM Technology.

Det norske Kredittilsynet har nu modtaget en foreløbig rapport fra Oslo Børs om, hvad der skete bag kulisserne, da samtlige nordiske børser gik i sort i en periode mandag og det meste af tirsdag i begyndelsen af sidste uge.

Rapporten kommer efter, at Kredittilsynet onsdag for otte dage siden formelt iværksatte et såkaldt afgrænset it-tilsyn af Oslo Børs.

Samtidig varslede Kredittilsynet en undersøgelse af det fejlramte Saxess-system, der af Nasdaq OMX bruges på samtlige nordiske børser.

"Vi har fået en foreløbig redegørelse. Men den indeholder ikke meget mere, end vi allerede ved," siger Frank Robert Berg, der er chef for sektionen for it-tilsyn hos Kredittilsynet.

Afventer selv redegørelse

Ifølge sektionschefen fortæller Oslo Børs samtidig, at børsen selv afventer en redegørelse fra leverandøren af det fejlramte it-system, og at denne vil blive videregivet snarest muligt.

Oslo Børs skal inden 20. juni aflevere en række forskellige detaljerede dokumenter i forbindelse med it-tilsynet. Først når de er modtaget, kan det egentlige arbejde begynde hos Kredittilsynet.

Derfor er det endnu usikkert om der er sket noget kritisabelt i forbindelse med det massive nedbrud på de nordiske børser i starten af sidste uge.

"Vi kan ikke sige noget på nuværende tidspunkt, for vi har ikke nok baggrundsmateriale," siger Frank Robert Berg.

Kredittilsynet vil blandt andet minutiøst gennemgå, om Oslo Børsens leverandør har udført en ordentlig risikovurdering, hvordan ting er godkendt og hvordan man har testet systemet, som driver børserne.

Kredittilsynet vil i forbindelse med arbejdet gennemføre møder med børsen og formentlig også børsens it-leverandører i forbindelse med en grundig gennemgang af sagen.

Ifølge sektionschefen blev Kredittilsynet med det samme informeret af Oslo Børs, da systemet gik ned. Samtidig rapporterede børsen løbende om den efterfølgende udvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere