Hurtigere Raptor-disk med mere plads

Western Digitals Serial ATA harddiske med 10.000 omdrejninger pr. minut er blevet endnu hurtigere.

Indhold

Harddiske er et af de områder, hvor det ikke kan gå stærkt nok. Western Digital har derfor sendt nye udgaver af Raptor-disken på gaden, med ydelsesforbedringer på op til 30 procent.

De første Serial ATA Raptor-diske havde plads til 36 gigabyte data, og de nye har fået mere end fordoblet pladsen til 74 gigabyte. Det er blandt andet gjort ved at gå fra at bruge en enkelt plade til at bruge to til at lagre data på.

Også den gennemsnitlige søgetid er blevet forbedret. Fra 5,2 millisekunder i den første Serial ATA Raptor-generation til 4,5 millisekunder i den nye.

Mere interessant er dog understøttelsen af Tagged Command Queing (TCQ). Det er en feature, der er hentet fra SCSI-verdenen, og som kan øge hastigheden ganske kraftigt i specielt server-miljøer.

Det går kort fortalt ud på, at drevet selv kan omarrangere de kommandoer, den får fra pc'en, i en rækkefølge der bedre passer til, hvor data ligger på disken.

Skal der eksempelvis hentes data inderst, yderst og inderst på disken igen, vil en harddisk uden TCQ være tvunget til at hente data inderst, derefter yderst og til sidst inderst på disken igen. En TCQ disk kan i stedet lave om på rækkefølgen og hente data to gange inderst på disken og først derefter hente de sidste data yderst på disken.

Et af ankepunkterne (især for private brugere) mod de første Raptor-diske var, at de støjede lidt for meget. Men det har Western Digital gjort noget ved, og de nye diske bruger derfor en motor med flydende ophæng, der gør diskene både mere stille og langtidsholdbare.

Priserne er endnu ikke offentligjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere