Artikel top billede

Symantec advarer brugere mod XP SP3-opgradering

Symantec råder købere af selskabets forbrugersikkerheds-produkter til at deaktivere en funktion i softwaren, før de opgraderer til Windows XP Service Pack 3.

Computerworld News Service: Symantec-leder Reese Anschultz skriver i et indlæg på et Symantex support-forum, at brugere af Norton Internet Security, Norton Antivirus og Norton 360 bør slå funktionen ”SymProtect” fra, før de forsøger at installere XP SP3.

”Efter en masse test har vi gengivet en række tilfælde, hvor det tilføjer yderligere registry keys i de eksisterende Symantec registry keys, hvis man installerer XP SP3-opgraderingen,” fortæller Reese Anschultz.

”Vi har fastslået, at problemet er relateret til Symprotect, selv om det ikke kun er Symantecs kunder, der har problemet. For at forhindre at problemet opstår, bør man deaktivere SymProtect, inden man installerer Windows XP SP3-opgraderingen.”

Reese Anschultz giver også instruktioner i at deaktivere SymProtect i forskellige Norton-produkter.

Han fortæller, at Symantec stadig forsøger at fastslå, hvorfor XP SP3-opgraderingen medfører falske entries – i nogle tilfælde flere tusinde – i nogle brugeres Windows registry.

”Vi forsøger stadig at finde ud af, hvorfor opgraderingen tilføjer de her keys”, skriver han i sit indlæg.

Falske keys

Kort tid efter at Microsoft udsendte Windows XP SP3 på sin Windows Update service, begyndte brugerne at melde om problemer, der blandt andet inkluderer tomme Device Managers og afbrudte netværksforbindelser.

Brugerne fandt hurtigt frem til, at årsagen var store mængder falske keys, der alle startede med tegn som $%&, der havde oversvømmet deres registry.

Symantec har gentagne gange benægtet, at selskabet er skyld i problemet, mens Microsoft som sædvanlig har afvist at kommentere det.

Sidste uge gav Symantec en Microsoft-fil ved navn fixccs.exe skylden for at være årsag til de falske registry entries; fixccs.exe er en del af XP SP3-opgraderingspakken.

Her er problemet

Tirsdag udtalte en talskvinde fra Symantec dog, at det var en kombination af fixccs.exe og hendes virksomheds SymProtect, der var skyld i problemet på nogle systemer.

”Fixccs.exe tilføjer registry keys under opdateringsprocessen og forsøger så at slette dem,” skrev Cecilia Daclan i en mail tirsdag morgen.

”Symprotect forhindrer ændringer registry keys, og derfor forhindrer det også sletningen af de keys, fixccs.exe tilføjer.”

Symantec fastholdt dog fortsat, at problemet med den tømte Device Manager ikke havde noget med softwaren at gøre.

”Det er ikke kun Symantecs kunder, der har problemet,” fortalte Cecilia Daclan. ”Vi har fået henvendelser fra flere brugere, der ikke bruger Symantecs produkter.”

I sidste uge meddelte Symantec, at man arbejdede på et selvstændigt værktøj til at slette de fremmede registry entries, og at man håbede at kunne komme med noget snart.

Tirsdag havde Symantec stadig ikke udsendt værktøjet, og fredag meddelte Reese Anschultz, at virksomheden vil bruge sit support-forum til at gøre kunderne opmærksomme på værktøjet, når det er klart.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere