Artikel top billede

Kæmpe betalingstjeneste i sort i to døgn

Den internationale betalingstjeneste PayPal oplevede et 48 timer langt nedbrud i sidste uge. Fejlen betød, at e-handelssider ikke kunne udføre ordrer, mens nedbruddet varede.

PayPal oplevede i sidste uge problemer med dets betalingsbekræftelsessystem.

Problemet betød, at e-handelssider, der er afhængige af betalingstjenesten, ikke kunne udføre modtagne ordrer, skriver The Register.

Fejlen menes at være opstået i forbindelse med en opdatering af PayPals betalingstjenestens instant payment notification-system (IPN), der giver e-butikkerne besked, når der er modtaget betaling fra en bruger.

Mange e-handelssider kører på scripts, der ikke afslutter en transaktion mellem brugeren og siden, før der er modtaget en IPN fra PayPal, hvorfor de er afhængige af en fejlfri service, skriver The Register.

Talskvinde fra PayPal Amanda Pires udtalte dog til The Register, at nedbruddet kun medførte, at "en procentdel af kunderne en procentdel af tiden" ikke modtog en IPN.

Hun tilføjede dog, at rettelse af fejlen havde 'høj prioritet' hos PayPal, men at 'procentdelen udgjorde meget mindre end halvdelen af tiden'.

Kunne ingenting

Den forklaring kan det svenske e-handelssite eClassical.com dog ikke genkende.

E-handelssiden modtog ifølge The Register slet ingen IPN'er fra PayPal om betaling fra brugerne.

"Vi kan ikke godkende betalinger via PayPal, der udgør en stor del af vores betalinger, fordi mange af vores kunder er fra Amerika, og PayPal næsten er en de facto standard for online betalinger derovre," sagde Rikard Froberg, teknisk direktør for eClassical.com, der sælger drm-fri klassisk musik, til The Register i lørdags.

"Kunden ved intet om dette, han bestiller og betaler, men modtager ingen varer eller får dem meget sent – ved instant delivery er tålmodigheden meget lille – så det ser ud som om butikken snyder kunden."

PayPal har nu rettet fejlen, der forårsagede nedbrud i 48 timer fra torsdag til lørdag i sidste uge.

Betalingstjenesten er, ifølge PayPal selv, tilgængelig på 190 markeder og 17 forskellige valutaer og har mere end 153 millioner brugerkonti.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere