Artikel top billede

USA's kabel-kæmper stiller ind på Wimax

USA's kabel-giganter vil kaste milliarder efter Wimax. Målet er at vinde kunderne tilbage fra teleselskaberne.

USA's to største kabel-tv-leverandører, Comcast og Time Warner Cable, overvejer i fællesskab at investere i et nyt firma, som med Wimax-teknologi skal skabe et trådløst netværk, som dækker hele nationen, og som skal drives af Sprint Nextel og Clearwire, oplyser unavngivne kilder til Wall Street Journal.

Aftalen vil med teknologien gøre det muligt at nå bærbare computere, mobiltelefoner og andre håndholdte enheder med mobilvideo i høj opløsning og hurtige internetforbindelser.

Kræver milliarder ad kroner

Sprint og Clearwire har i månedsvis forsøgt at nå frem til en endelig plan for udrulningen og er i øjeblikket i gang med at finde de mindst 14,4 milliarder kroner, samarbejdet kræver, skriver avisen.

Ifølge planen skal Comcast, der med omkring 24 millioner kunder er størst, angiveligt smide 4,7 milliarder i puljen, mens Time Warner bidrager med 2,4 milliarder kroner.

Desuden vil USA's sjettestørste kabel-tv virksomhed Bright House Networks deltage med et indskud på mellem 475 millioner og 950 millioner kroner.

Men også Sprint og Clearwire prøver at rejse kapital.

Chipgiganten Intel har angiveligt vist interesse for at investere mindst 4,7 milliarder kroner i projektet.

Samtidig menes Google at kunne stille op mod en milliard kroner til rådighed, siger unavngivne kilder ifølge avisen.

Begge firmaer har afvist at udtale sig om sagen.

Kabel-giganterne får stadig flere grunde til at gå ind på det trådløse marked.

Den indædte konkurrence med telekæmper som AT&T og Virazon har kostet markedsandele på grund af pay-per view og telefirmaerne markedsfører sig samtidig som qardruple-play serviceudbydere, med tilbud om fastnet, netadgang, mobilnet og tv.

Vil genbruge indhold

Kabel-tv udbydernes indgang på det trådløse marked vil betyde eskalerende rivalisering, skriver avisen.

Det er dog ikke helt klart hvilke trådløse produkter kabel-firmaerne har til hensigt at tilbyde via Wimax-samarbejdet på et marked, der efter nogles mening allerede er overfyldt, og hvor 80 procent af indbyggerne I USA ejer en mobiltelefon.

Firmaerne ventes med avancerede mobilforbindelser og videoindhold at udnytte de licenser til indhold som de allerede har rettigheder til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere