Artikel top billede

Den overordnede strategi er, at Dell skal ud gennem detailleddet, siger administrerende direktør i Danmark, Stig Jørgensen.

Dell-direktør: Dell-pc'er på vej ud i danske butikker

Dells lukning af 140 showrooms i USA bremser ikke danske planer om detailsalg.

Computerproducenten Dells lynlukning af 140 butikker i USA får ingen indflydelse på de danske planer om at lancere firmaets produkter i danske detailbutikker i løbet første halvår 2008.

Det fortæller Stig Jørgensen, der er administrerende direktør hos Dell i Danmark.

De 140 kiosker, som lukkes i USA, er nemlig en del af en tidligere strategi om at vise produkterne fysisk frem i showrooms.

Noget som ikke længere er nødvendigt, fordi firmaets satsning på salg via store detailkæder, som eksempelvis Wal-mart og Bestbuy, giver den samme mulighed for at se og røre produkterne.

Dell gennem detailled

”Vi følger den nye overordnende strategi om, at Dell skal ud igennem detailleddet,” siger Stig Jørgensen.

I Danmark har Dell ifølge direktøren indledt et samarbejde med den engelske Dixon-gruppe, som ejer blandt andet Elgiganten, der har 27 butikker i Danmark. Dermed vil privatkunder fra andet kvartal 2008 kunne købe Dells computere i en egentlig butik.

Med satsningen på detailsalg ser det ud som om, firmaet gør op med en nærmest mytisk strategi om at handle direkte med kunderne, fjerne fordyrende mellemled og sælge direkte til kunderne fra nettet.

Da Dell Danmark i efteråret løftede sløret for detailsatsningen, frygtede danske kunder højere priser på grund af kursskiftet.

Afviser fordyring

Men Dell-computere hos Elgiganten bliver ikke dyrere end på nettet, fortæller Stig Jørgensen. Der bliver nemlig ikke tale om flere mellemled end ellers, forklarer han.

Når en pc købes i en butik, er Dells egen salgskanel, nettet, nemlig skiftet ud med retailleddet, butikken, forklarer direktøren. Derfor forventer han ingen prisstigninger.

Når Dell nu går ind på markedet for detailsalg, så er der tale om en helt anden måde at distribuere varen på, end firmaet har været vandt til. Samtidig betyder omstillingen, at fabrikationsformen skal omstilles til lagervarer med faste konfigurationer.

Samtidig er der ifølge direktøren tale om en helt anden form for service, hvor maskinerne købt i en butik skal indleveres til service på nye vilkår. Frem for Dells traditionelle teknikerassistance, selv til private.

”Investeringerne i forbindelse med det er selvfølgelig omfattende, når man skal lave en ny distributionsform,” siger Stig Jørgensen.

Satser på pæne markedsandele

Fordelen for Dell er ifølge direktøren, at produkterne bliver tilgængelige, at de kan ses og røres, og at kunderne kan få dem med hjem med det samme.

Når Dell ruller detailsalget ud i Danmark bliver telefonsalget til privatkunder samtidig nedlagt, mens privatsalget på nettet, der i modsætning til de kommende detailvarer giver mulighed for specialkonfigurationer, fortsætter.

Stig Jørgensen mener, at firmaet kan tage en god bid af det nye marked allerede efter et års tid. Han forudser, at Dell vil accelerere voldsomt allerede efter det første år.

”Det betyder meget, at du er der. Har du distributionskanalen og produktet til den rigtige pris, så er det dig der sælger,” siger Stig Jørgensen.

Præcisering: Stig Jørgensen har efter artiklens offentliggørelse ønsket at præcisere, at det danske telefonsalg til private ikke bliver nedlagt øjeblikkeligt, men vil blive udfaset over en årrække.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere