Artikel top billede

Offentlige it-folk må måske se langt efter lønstigninger, andre faggrupper løber med opmærksomheden.

Offentligt it-ansattes lønkrav kan drukne i overbud

De offentligt it-ansattes lønkrav risikerer at drukne i larmen fra de massive lønkrav fra andre grupper, frygter fagforbund.

De statslige it-folk risikerer at blive glemt i de offentlige overenskomstforhandlinger.

Sådan lyder det fra faglig sekretær i Prosa, Steen Andersen, der mener, at forhandlingerne har været præget af massive lønkrav fra SOSU-assistenter og sygeplejersker.

"Vi har naturligvis ikke samme styrke som FOA eller de andre store forbund. Så vi frygter da, at vi drukner, men vi holder os så tæt ved forhandlingsbordet som muligt," siger han.

Prosa forsøger under forhandlingerne at holde sig til andre faggrupper, der har en højere uddannelse, eller har specialistfunktioner, fordi de står i nogenlunde samme
situation, forklarer Steen Andensen.

Behov for løft

Prosa vil også benytte sig også af muligheden for at forhandle direkte med Finansministeriet i januar.

"Der vil vi sørge for, at forskellen til det private bliver mindsket," siger han.

Netop forskellen mellem private og offentlige it-folk er markant, når det gælder tilfredshed med lønudviklingen, viser Computerworlds lønstatistik.

Mens 53,7 procent af de privatansatte it-folk var tilfredse med det seneste års lønudvikling, var det tilsvarende tal for offentligt ansatte kun 38 procent.

Og der er da også behov for mere løn til de offentligt it-ansatte, fordi de er på vej væk, viser en undersøgelsen fra Computerworld.

Den væsentligste grund til medarbejderflugten er nemlig ringe løn og ansættelsesvilkår.

HK mere tryg

Hos Samdata, der også forhandler løn for både statslige og kommunale it-folk, nærer formand Pia Brade dog ikke samme frygt for, at it-folkenes krav drukner.

"Jeg er tryg ved, at der er retfærdighed ved forhandlingsbordet. Uanset at hjemmehjælpere og andre har fyldt meget i medierne, afgøres overenskomsten ved forhandlingsbordet," siger hun.

Hun forklarer, at hun slet ikke kan forestille sig, at måden man fordeler den samlede lønsum vil blive ændret.

"Der vil ikke ske en skævvridning. Det kan jeg simpelthen ikke forestille mig," siger hun.

Hun vil ikke røbe, hvilke krav hun som forhandlingsleder vil stille på vegne af it-folkene.

"Vi vil kræve mere i løn og pension. Jeg kan jeg ikke mere, før vi har meldt det ud over for forhandlingsparterne," siger hun.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere