Artikel top billede

De cirka 19 millioner medlemmer af Imeem kan få U2 på deres personlige sider.

Community indgår musik-aftale med Universal

Det vil være gratis og lovligt at høre Universal-sange på musik-community'et Imeem, efter Universal har foretaget en kovending omkring musik-rettigheder på nettet.

Der har været gang i diskussionerne på direktionsgangen hos Universal i de seneste uger, for musikselskabet er begyndt at åbne op for de stramme bånd, som musikindustrien har påført den digitale musikdistribution.

I sidste uge annoncerede Universal, som har U2 blandt deres ufatteligt mange topnavne, at det tilbyder ubegrænset download til Nokia-kunder. Nu får medlemmer af musik- og video-community'et Imeem også lov til gratis at spille Universal-sange på sitet.

Aftalen tillader de omtrent 19 millioner medlemmer af Imeem at tilføje Universal-sange og -videoer på deres personlige sider samt på playlister. Derimod er det ikke tilladt at tilbyde andre medlemmer at downloade sangene. Til det formål linker Imeem til Apples iTunes-forretning og Amazon.com.

Det skriver Wall Street Journal.

Universal er det fjerde og sidste af de fire store pladeselskaber, der indgår aftale med Imeem.

Snablen nede i sidevisningerne

Universals bestyrelsesformand Doug Morris kalder Imeem for innovativt, og samtidigt udtrykker han glæde over, at community'et sikrer, at musikerne stadig bliver fair behandlet – og betalt.

Kilder tæt på aftalen fortæller til Wall Street Journal, at Universal modtager et garanteret beløb, som er mindre end en øre, hver gang nogen lytter på Universal-sange på sitet.

Dertil modtager musikselskabet også en del af reklame-indtægterne på de reklamer, der ligger i nærheden af sangen.

Kovending på nettet

Direktør for Imeem, Dalton Caldwell, fastslår, at sitet på trods af aftalen med Universal vil fastholde sin status som musik-community og ikke udvikle sig til at blive en musik-butik.

Universal har derimod rykket sine overbevisninger omkring distribution af musik online siden sidste års stævning af et af de største online-communities, MySpace, for brud på ophavsrettighederne.

Anklagen lød dengang på, at sitet ikke gjorde nok for at forhindre brugerne i at benytte copyright-beskyttet materiale, som hverken brugerne eller MySpace havde rettigheder til.

Sagen mellem Universal og MySpace er endnu ikke afsluttet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere