Artikel top billede

"Du får ikke nogen resultater med stædighed," siger Carsten Dilling direktør for TDC Fastnet Norden .

TDC-ledelse vil imødekomme strejkendes krav

Carsten Dilling, direktør for TDC Fastnet Norden er villig til gå meget vidt i forhandlingerne med de strejkende TDC-installatører.

Direktør for TDC Fastnet Norden Carsten Dilling er parat til at finde en løsning med de 300 installatører, der har strejket siden mandag.

Carsten Dilling understreger, at det er forkert, når Dansk Metal siger, at TDC Produktion ikke har de samme kompetencer som TDC installation.

Mere end 300 af hans medarbejdere strejker onsdag på tredje dag, fordi de ifølge Dansk Metal er utilfredse med, at flere og stadigt mere teknisk krævende opgaver løses af TDC Produktion, som er et datterselskab til TDC. Men det afvisre Carsten Dilling.

Vi måler meget præcist på, hvad TDC Produktion står på af fagligt niveau. Og TDC Produktion er helt på linie med vores installations og teknikerstyrke," siger Carsten Dilling.

"Vi måler meget præcist på kvaliteten i Produktion. Og den er fuldstændig identisk med kvaliteten i Installation," siger TDC-direktøren.

Derfor mener han, at der er tale om en skrøne, og at oplysningerne fra Dansk Metal er faktuelt forkerte.

"Det kan da godt være, at der på et tidspunkt har været folk inde, som ikke har været kvalificerede. Men den status, forretningen har i dag, er helt på linje og niveau med Installation," bedyrer Carsten Dilling.

13 jyske afdelinger strejkeramt

Netop TDC's brug af datterselskabet TDC Produktion til de samme opgaver som TDC Installation udfører, er en vigtig årsag til at over 300 installatører har nedlagt arbejdet i 13 jyske afdelinger.

Derfor forhandler ledelsen i øjeblikket om at adressere netop denne problemstilling, fortæller direktøren.

"Vi har sagt, at det behøver ikke at være organiseret sådan. Vi vil godt finde en rigtigere løsning på, hvordan det skal sættes op," siger Carsten Dilling.

Ifølge direktøren er det en del af forhandlingerne, hvor TDC har nogle ønsker som ligger ud over overenskomsten.

"Og vi vil godt give det element, at vi finder den rigtige løsning på vores opsætning af Produktion og den måde det er sat ind i den store sammenhæng med TDC, så vi kan få harmoniseret situationen på tværs af Produktion og Installation," siger Carsten Dilling.

Samtidig forsikrer Carsten Dilling, at TDC Produktion ikke vil blive sat til opgaver, som de ikke har evner eller udstyr til at løse. Ifølge direktøren får de ansatte i de to afdelinger det samme i løn, hvis de har samme faglige kvalifikationer.

Overvågning af medarbejdere

Ifølge direktøren indfører TDC de nye tiltag for at tilpasse forretningen til en række nye serviceaftaler hos kunderne, så firmaet får en bedre udnyttelse af firmaets folk, så der bliver mere tid til kunden.

En af de uskældte tiltag er indførelsen af et tovejs gps-system, som medarbejderne opfatter som overvågning. Men ifølge Carsten Dilling er apparaturet nødvendigt for at tilrettelægge dagen.

I dag har firmaet mange flere ordrer, som kommer ind og skal betjenes samme dag, fordi kunderne har valgt at betale for en forsikringsordning. Og det er en ny situation.

"Tidligere kunne vi tilrettelægge teknikerens forløb med to-tre dages varsel. Det kan vi ikke længere," siger Carsten Dilling.

Villig til at gå meget vidt

"Derfor er vi indstillet på dialogen, så vi får en win-win situation. Det er klart, at det kræver lidt tid. Det kan jeg ikke gøre med medarbejdere der er gået i strejke" siger Carsten Dilling.

Derfor forventer han, at medarbejderne snart kommer på arbejde igen, så parterne kan begynde at kigge på, hvordan tingene skal gribes an.

"Jeg er i forhandlingerne indstillet på at gå meget vidt i også at give nogle ting, nemlig at kigge på, hvordan vi har sat Produktion op, og hvordan vi bruger Produktion," siger Carsten Dilling.

Carsten Dilling fortæller, at ledelsen er i gang med en konstruktiv dialog med Dansk Metal. Han mener, at alle er mere interesseret i at sætte sig til forhandlinger omkring bordet frem for at skyde på hinanden med mails og strejkevarsler.

"Du får ikke nogen resultater med stædighed," siger Carsten Dilling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere