PBS og Digital House angriber papirfakturaen

Bankernes fælles firma PBS og Digital House vil sætte sig på markedet for e-fakturering fra de små virksomheder.

Print din e-faktura direkte ind i din kundes systemer. Det er lidt firkantet det system, som PBS og Digital House nu lancerer.

Betalingsgiganten og den noget mindre workflow-virksomhed er gået sammen om en løsning, der skal gøre det meget lettere for små og mellemstore virksomheder at bruge elektronisk fakturering.

Den nye løsning, som bygger på systemet eBizz, har store perspektiver, forklarer Stefan Reina, der er ansvarlig for workflow-løsninger i Digital House.

"Hvis man ser på antallet af små- og mellemstore virksomheder, så vil man kunne se, at der er et kæmpe potentiale i forhold til, hvad der er sket i det offentlige," siger Stefan Reina.

Fordelen for PBS er, at løsningen fungerer med alle ERP-systemer. Fordelen for Digital House er, at PBS ligger inde med en enorm mængde data om de firmaer, der skal have fakturaerne.

Administrerende Jesper Stahl fra Digital House er da også godt tilfreds med aftalen med PBS.

"Det er klart, at det er godt for vores virksomhed, at PBS vælger at samarbejde med os om det her," siger Jesper Stahl.

Direkte til kunden

Stefan Reina fra Digital House fortæller, at løsningen i sig selv tager udgangspunkt i kundernes behov.

Det vil sige, at kunden kun skal "printe" sine fakturaer. Første gang en faktura bliver sendt, mapper Digital House faktura-oplysningerne op og derefter kører fakturaen automatisk videre til PBS.

PBS sender fakturaen videre, enten i form af e-Faktura, elektronisk indbetalingskort, den fællesoffentlige åbne OIOXML eller endda som papir.

Michael Abrahamsen, chefkonsulent i PBS, forklarer, at den store portefølje af afsendere og modtagere af fakturaer hos PBS giver gode muligheder.

"Den her løsning er relativt overskuelig økonomisk, og det er ligegyldigt, hvilket system du kører," forklarer han.

"Det har også været et kommunikationsproblem for os, at vi skulle forklare brugere af forskellige systemer hver deres fremgangsmåde," siger Michael Abrahamsen.

Han forklarer, at PBS har store forventninger til markedet, og han mener, at PBS og Digital House står stærkt med samarbejdet.

"Det her marked fordobles hvert år, så vi ser positivt på mulighederne," lyder det fra Michael Abrahamsen.

PBS og Digital Houses løsning lanceres samtidig med, at det offentliges nye initiatv NemHandel præsenteres.

NemHandel er et sæt standarder, som skal gøre det lettere for både virksomheder og det offentlige at udveksle handelsdokumenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere