Dansk onlineværktøj købt af spil-gigant

Den internationale spil-koncern Electronic Arts har købt danske Jesper Jensens kommunikationsværktøj til onlinespil.

Danske Jesper Jensen har solgt sin virksomhed Super Computer International (SCI) til Electronic Arts (EA), der er verdens største producent af computerspil.

Prisen er ikke offentliggjort, men købet omfatter såvel virksomheden som Jesper Jensen og hans 14 medarbejdere, skriver epn.dk.

EA er især interesseret i PlayLinc, som er SCI's nyudviklede kommunikationsredskab til online-spillere. PlayLinc findes kun i en testversion, men har alligevel 300.000 brugere rundt omkring på kloden.

"Inden EA's overtagelse var vi i færd med at integrere PlayLinc ind i AOL's instant messaging-systemer, AIM og ICQ, som tilsammen har omkring 80 millioner brugere. Nu regner vi i stedet med, at vores teknologi vil finde vej ind i en stor del af de små 150 millioner computerspil, som EA sælger om året," siger Jesper Jensen til epn.dk.

Samler alle hjælpeprogrammer

Værktøjet PlayLinc hjælper nye spillere med at overskue den mængde af mere eller mindre brugervenlige hjælpeprogrammer, der skal til for at kunne deltage i et onlinespil.

"PlayLinc samler alle hjælpeprogrammerne i en enkel brugerflade, der gør det muligt for nye spillere at komme hurtigt i gang. Nye spillere kan dermed få den samme gode oplevelse, som spillere, der har brugt mange år på at lære at overskue det komplekse mix af sideprogrammer," siger Jesper Jensen til epn.dk

Det er meget almindeligt, at nye onlinespillere falder fra, fordi der tit er en uoverskuelig mængde af hjælpeprogrammer knyttet til den forskellige spil.

Fortsætter udviklingen

Jesper Jensen fortsætter som leder af udviklingsarbejdet i SCI nu bare med EA som ejer og øverste chef.

EA omsætter årligt for 20 milliarder kroner og har i alt flere end 7.000 medarbejdere.

Op mod 350 millioner mennesker bruger hvert år flere hundrede milliarder kroner på at spille computer- og konsolspil.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere