OOXML-modstander forventer ISO-sejr til Microsoft

Afgørelsen om Microsofts OOXML's ISO-certificering er endnu ikke afgjort. En af de store modstandere tror dog på, at it-giganten vil trække sig sejrrigt ud af afstemningen.

Efter heftig lobbyisme kan Microsofts OOXML-format måske trække sig sejrrigt ud af opgøret om at blive ISO-certificeret, selv om resultatet fra optællingen af stemmerne fra samtlige standardiserings-organisationer endnu ikke foreligger.

Men allerede nu har den europæiske organisation Foundation for a Free Information Infrastructure (FFII) kastet håndklædet i ringen, og udtaler til nyhedssitet Cnet, at OOXML vil blive ISO-certificeret som en åben standard.

"Efter hvad man helt fundamentalt kan kalde lobbyarbejde af hidtil uset karakter, tror jeg, at Microsofts standard vil opnå den nødvendige støtte," siger Pieter Hintjens, som er præsident for FFII, der tæller tyve europæiske lande, til Cnet.

Hvis OOXML bliver en åben standard, vil formatet følge efter OpenDocument Format, der blev ISO-certificeret allerede sidste år.

Tæt opløb

Selvom intet er afgjort, så har OOXML-formatet indtil videre fået opbakning fra 10 lande. 14 lande har stemt nej med kommentarer, der giver Microsoft muligheden for at rette op på kritikpunkter omkring formatet inden slutningen af februar 2008.

Blandt andre har Danmark, Norge, Storbritanien og Frankrig stemt nej, men med kommentarer, der kan redde Microsofts format i sidste ende.

Schweiz, USA, Portugal og Tyskland er blandt de lande, der har stemt rent ja.

Det er også tilfældet med Trinidad og Tobago, Kenya og Elfebenskysten, som dog først meget sent i stemmeprocessen har afgivet deres støtte til OOXML-formatet.

Flere lande som Holland, Italien, Australien og Sverige har undladt at stemme – hvoraf sidstnævntes beslutning om den blanke stemme kommer efter en skandale, hvor Microsoft pressede sine partnere ind i det svenske standardiseringsorgan for at få indflydelse på resultatet.

For at vinde ISO-certificeringen så skal Microsoft have støtte fra to tredjedele af 37 lande – svarende til 25 lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere