Artikel top billede

Syv kneb til at skabe vækst med it

Inddrag it-lederen eller mist pusten i kampen mod konkurrenterne, lyder budskabet fra Gartner-analytiker Dave Aron, der er klar med syv konkrete kneb til, hvordan it-lederen kan bidrage til virksomhedens vækst.

Hvis ikke it-lederen i fremtiden hives med ind i direktionslokalet, når de strategiske beslutninger skal træffes, risikerer virksomheder at tabe pusten i den hårde vækstkonkurrence med konkurrenterne.

En dårlig it-struktur kan nemlig gå hen at blive en stor hæmsko for virksomhederne.

Det kan medvirke til at forsinke lukrative opkøb, hæmme innovationen af nye produkter eller forpasse oplagte teknologiske fordele.

Så alvorlig lyder vurderingen fra Gartner-analytiker Dave Aron, der dog ikke har belæg for at sige, at det direkte vil tage livet af virksomhederne.

Svært ved at fastholde vækst

"Men alt tyder på, at virksomheder, der enten ikke formår at inddrage it-lederen, eller hvor it-lederen ikke selv formår at bidrage effektivt til overvejelserne om virksomhedens fremtidige indtjeningsmuligheder, vil få svære ved at fastholde væksten og innovationsevnen," siger Dave Aron til Computerworld Executive.

Baggrunden for Gartners analyse er, at virksomhederne i disse år i endnu højere grad end tidligere skal fastholde en vækstgrad ud over det sædvanlige for at overleve.

Virksomhederne skal af makroøkonomiske grunde ifølge Dave Aron vokse i gennemsnit fem procent om året.

Potentiale eller hæmsko

Samtidig er det snart ikke længere nogen hemmelighed, at teknologien i dag spiller en stor rolle i driften af virksomhederne. Og det er både godt og skidt.

For på den ene side gemmer der sig et kæmpe potentiale i teknologien, mens den på den anden side kan være en stor hæmsko, vurderer Dave Aron.

"Vi oplever i mange tilfælde, at it-chefen først bliver inddraget i et opkøb, når handlen er foretaget. Og hvis it slet ikke er tænkt ind i due diligence-processen, risikerer it-strukturen at stå i vejen for en succesfuld integration," forklarer Dave Aron.

Gartner har analyseret virksomhedernes behov og fundet frem til syv indsatsområder, hvor it-lederen kan bidrage direkte til væksten.

De fleste it-ledere vil i større eller mindre grad kunne bidrage på et af nedenstående områder. Klik på hvert punkt for at læse mere og se Dave Arons kommentarer til punktet.

1. Udvikling af virksomheden.

2. Innovation af nye produkter.

3. Udforskning af nye kanaler.

4. Indfang nye kunder.

5. Opkøb af virksomheder.

6. Gør virksomheden til "plug & play."

7. Skab "blå oceaner."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere