Artikel top billede

En ny sikkerhedsopdatering fra Apple til iPhone er ifølge hackermiljøet ikke en stopklods for de anstrengelser, der udføres for at ændre ved telefonens firmware.

IPhone-opdatering sletter brugerindstillinger

En sikkerhedsopdatering til Apples iPhone sletter alle de ændringer og tilpasninger, som brugeren har pyntet sin iPhone med.

Apples seneste sikkerhedsopdatering til den nye iPhone gør mere end at rette op på en stribe sårbarheder. Opdateringen benytter lejligheden til at finde og slette samtlige de brugertilpasninger, den glade ejer har lavet til sin iPhones firmware. Det skriver IDG News Service.

Ifølge hackere, der arbejder hårdt på at udvikle værktøjer, der kan komme ind i hjertet på iPhone og bygge om, gør den seneste sikkerhedsopdatering til gengæld ikke nogen skade på disse værktøjer.

Brist i Safari-browseren

Opdateringen iPhone v1.0.1 gør hovedsagelig noget ved en sikkerhedsbrist, der er opdaget i telefonens Safari-browser. I øvrigt en brist, som bliver detaljeret omtalt i morgen på Black Hat 2007 konferencen i Las Vegas.

Svagheden giver en hacker mulighed for at komme til data og applikationer på telefonen fra et WiFi acces point eller en ondsindet web-side.

Værktøj virker stadig

Oprindelig så det ud til, at Apple-opdateringen blokerede muligheden for at skrive filer på iPhone med brug af Jailbreak-faciliteten i værktøjet iActivation udviklet i hackermiljøet. Det ville blandt andet sætte en stopper for at lægge specielle ringetoner på telefonen.

Ifølge et indlæg på iPhone Dev Wiki virker version 1.0 af Jailbreak fortsat også efter, at brugerne har kastet den nyeste opdatering på deres iPhones.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere