Outsourcing vokser med raketfart i Europa

I første halvår er værdien af outsourcing-aftaler i Europa øget med 78 procent sammenlignet med samme periode sidste år. I årets første seks måneder er der indgået outsourcing-kontrakter for 10 milliarder kroner.

At lægge driften af hele eller dele af sin virksomhed ud i byen er en forretningsmæssig disciplin i stærkt vækst.

Ifølge en undersøgelse fra analysehuset TPI blev der i årets første seks måneder indgået 78 procent flere større outsourcing-kontrakter end i samme periode sidste år. Det skriver vores søsteravis ComputerSweden.

Større kontrakter er i dette tilfælde aftaler til en værdi af mindst 40 millioner euro svarende 298 millioner kroner.

Værdi: 10 milliarder
Den totale værdi af de europæiske outsourcing-kontrakter i årets første seks måneder er ifølge TPI 10 milliarder kroner. Der har ellers været mange skriverier om, at de store outsourcing-aftaler er ved at blive afløst af mindre kontrakter, men det er ifølge TPI's undersøgelse altså ikke tilfældet i Europa.

"Væksten er enorm i det centrale Europa," siger Jerker Runnquist, nordisk chef for TPI, der står bag undersøgelsen TPI Quarterly Index.

"Tendensen hænger sammen med, at det centrale Europa har været langsommere til at tage outsourcing til sig end USA og Storbritannien," siger Runnquist til ComputerSweden.

Kæmpe europæisk marked

Det europæiske marked står for 54 procent af alle nye outsourcing-aftaler i verden, og TPI vurderer, at udviklingen i Norden følger udviklingen i det øvrige Europa.

"Vi ser en stigende aktivitet - også i Norden. Hidtil har mest handlet om it-infrastruktur, men nu ser vi, at også administration og udvikling af applikationer bliver lægges ud af huset," siger Jerker Runnquist til ComputerSweden.

Han mener ikke, at de nordiske outsourcing-leverandører har den rækkevidde, der skal til for at begå sig globalt.

"Det var jo en af grundene til, at WM-data slog sig sammen med Logica," lyder det.

WM-data lod sig sidste år sælge til Britiske LogicaCMG netop for at få en større rækkevidde. Læs mere i artiklen:

Briter overtager 85,2 procent af WM data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere