Artikel top billede

Macs og iPods sikrer Apple rekordkvartal

Apples nye iPhone giver selskabet masser af omtale, men det er de gamle Apple-travere som Macintosh-computeren og musikafspilleren iPod, der fastholder Apple som en veritabel pengemaskine.

Apples indtjening steg med 73 procent og omsætningen med 24 procent i det seneste kvartal, men det er ikke på grund af den nye iPhone, der med 273.000 solgte eksemplarer i kvartalet kun lige akkurat lever op til analytikernes forventningerne, hvor nogle havde forventet helt op til 700.000 solgte enheder.

Væksten i omsætning og indtjening hænger derimod sammen med et rekordstort salg af selskabets gamle succesprodukter Macintosh-computeren og musikafspilleren iPod. Det skriver Wall Street Journal.

Kursen steg markant

De glade nyheder sendte i går Apples aktiekurs op med næsten 10 procent, inden den amerikanske Nasdaq-børs lukkede i går eftermiddags.

Ifølge Wall Street Journal har Apples nye mobiltelefon iPhone ikke solgt så godt som forventet, men til gengæld har iPhone skaffet Apple ekstraordinært meget omtale i alskens medier kloden rundt i den seneste tid.

Bare 30 timer

Faktisk blev iPhone først sat på forhandlernes hylder den 29. juni bare 30 timer før kvartalet lukkede, men alligevel havde selskabet ifølge Wall Street Journal forhåbninger om, at telefonen ville tage køberne med storm selv i den korte periode.

Apples tals er dog væsentlig bedre end samarbejdspartneren, teleselskabet AT&T, der i deres kvartalsregnskab forleden fortalte, at 146.000 iPhones var blevet aktiveret i produktets første weekend på markedet.

I kvartalet solgte Apple 9,8 mio. iPods og 1,8 millioner Mac-computere, svarende til en vækst i Mac-salget på 33 procent sammenlignet med den samme periode sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere