Artikel top billede

Vis mig dit skrivebord, Shehzad Ahmad

Filerne bliver krypteret og der bliver dybdeskannet for virus og spyware næsten hver dag. DK-Certs nyudnævnte direktør Shehzad Ahmad viser sin computers skrivebord frem.

"Du har et billede af et stort vandfald på dit skrivebord. Har du selv taget det??"

"Nej, det har jeg fundet inde på et site, hvor man kan hente billeder fra amatørfotografer. Jeg kan desværre ikke huske, hvad sitet hedder. "

"Hvilket program bruger du mest på din arbejdscomputer?"

"Det er nok mailprogrammet Outlook, men jeg bruger også applikationen SafeGuard en del.

Det gode ved SafeGuard er, at det er gratis, og man kan benytte programmet ved at højreklikke på en vilkårlig fil.

Man tildeler simpelthen et password til filen, så den både bliver krypteret og komprimeret i tilfælde af, at man får uventet besøg. Sådan bliver man, når man har arbejdet i sikkerhedsbranchen i 10 år."

"Hvilket program bruger du mest på din hjemmecomputer?"

"Jeg sidder faktisk også og krypterer derhjemme. Men messenger er nok det program, jeg benytter allermest.

Jeg vil dog ikke bruge det, hvis den jeg taler med, ikke har installeret programmet SimpLite, som er en krypteringsnøgle til MSN Messenger."

"Bruger du Windows eller Linux?"

"Begge dele. Og jeg vil sige, at det er sådan, at det mest udbredte computerprogram ofte betragtes som det mest usikre - uden jeg vil nævne navne."

"Hvad er dit favoritprogram?"

"Det er helt sikkert Outlook, hvor jeg organiserer hele min arbejdsdag. Jeg har mine to-do lister, kalender, kontaktpersoner, mails og andet brugbart. Det ville jeg ikke kunne leve uden.

"Hvilket program er det værste at bruge?"

"Generelt er det de programmer, der bruger 100 år på at udføre en lille opgave.

Her tænker jeg først og fremmest på mange anti-virus og anti-spyware programmer – både dem man køber og downloader fra nettet.

Man kan slippe for den slags ved eksempelvis at ikke skanne sin computer fuldt ud for virus hver dag, hvilket jeg har en tendens til at gøre. Man kan nøjes med en smart-skanning"

"Har du nogle gode tips og tricks til, hvordan man får mere ud af sin computer?"

"Det kommer jo meget an på styresystemet. Hvis man eksempelvis bruger Windows XP, så kan man højreklikke på "Denne Computer", derefter klikke på "egenskaber" og vælge "avancerede".

Her skal man vælge det punkt, der hedder "justér til den bedste ydelse." Men så mister man samtidigt også en del af det grafiske lir.

Et andet godt trick er at køre både adaware- og anti-spyware programmer jævnligt, fordi der kan ligge trojanere og andet skidt fra nettet, der tager cpu-kraft."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere