Artikel top billede

Vis mig dit skrivebord, Poul-Henning Kamp

Selvom favoritprogrammet er en Unix-kerne bliver fritiden brugt på alt andet end computere. Open-source-udvikleren Poul-Henning Kamp viser sin computers skrivebord frem.

"Der er ikke meget spræl i dit skrivebordsbillede. Hvorfor ser det sådan ud?"

"Det hænger sammen med, at jeg er en af de gamle Unix-folk, og jeg har bare aldrig fået opdateret til noget, der kan tage et billede, eller fundet et billede, jeg gider kigge på hele dagen.

Det er X11-systemets standard baggrundsbillede, og normalt er det helt dækket af vinduer, så jeg lægger dårligt mærke til det."

"Hvilket program bruger du mest på din arbejdscomputer?"

"Det meste af det jeg laver, er programmering under Unix, så det er en Xterminal og en editor, og så går det bare derudaf.

FireFox fremfor Internet Explorer

"Hvilket program bruger du mest på din hjemmecomputer?"

"Jeg er selvstændig, så når jeg ikke arbejder, så laver jeg sådan noget som at slå græs. Og det behøver jeg ikke en computer til."

"Internet Explorer eller FireFox?"

"Firefox. Det er den der virker.

Internet Explorer kører kun under Windows, og det bruger jeg ikke. Så er den ikke længere. Men selvom jeg havde kørt Windows, så havde jeg nok brugt FireFox alligevel."

"Hvad er dit favoritprogram?"

"Men nu er jeg en lidt speciel type, fordi jeg selv sidder og skriver programmer, så favoritterne er nok noget, jeg selv har skrevet.

Og så er favoritprogrammet nok FreeBSD-kernen. Det er en dejlig udfordring at sidde og rodde med den."

Alle bør lære at programmere

"Hvilket program er det værste at bruge?"

"Det er svært for mig, at pege på et stykke software som mit ynglingshadeprogram, for hvis noget skulle opnå den klasificering, så skulle det være noget, jeg var tvunget til at bruge, og der er der heldigvis ikke i øjeblikket.

"Der er mange programmer, som jeg synes er noget elendigt skrammel rent fagligt set, hvor man tænker, at udviklerne ikke har tænkt sig om."

"Har du nogle gode tips og tricks til, hvordan man får mere ud af sin computer?"

"Jeg ville nok sige, at man skulle tage at lære at programmere, for computere åbner sig op på en helt anden måde, hvis man kan programmere dem selv.

Det behøver ikke være benhård maskinkode-programmering, men bare med et simpelt sprog som Pearl eller Python kan man pludselig mange flere ting med sin computer.

På den måde slipper man af med mange frustrationer som 'hvorfor kan man ikke få den til at ...', for hvis man kan programmere kan man altid 'få den til at ...'

Så mit råd er, at bruge en computer til det, den er beregnet til: at blive programmeret."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere