Artikel top billede

Dansk fladskærmsfirma konkurs

Danske AlfaView er gået konkurs og efterlader mange kunder med skægget i postkassen i stedet for en fladskærm i stuen.

Fladskærmsproducenten AlfaView går konkurs efter at have lidt et tocifret milliontab.

"Jeg kan ikke finde ord for, hvor skuffet og ked af det jeg er. Med AlfaView kunne vi levere præcis den kvalitet og design til den rigtige pris, som forbrugerne længe havde efterspurgt. Derfor er det ubeskrivelig ærgerligt, at vi i dag har været tvunget til at vælge konkurs," siger Ole de Leneer, der ejer AlfaView.

Ifølge Ekstrabladet har ledelsen vidst siden april, hvor det bar hen, men det har ikke hindret personalet i de 10 butikker, der sælger AlfaViews skærme i at tage mod forudbetalinger for fladskærme.

Underleverandør konkurs

Sidste år omsatte AlfaView for 86 millioner kroner og nåede et overskud på knap en halv million kroner.

Virksomheden var derfor indstillet på at satse endnu mere på markedsføring, produktion og salg, men i februar måned gik selskabets koreanske producent konkurs.

"Vi havde hele setup'et klart til et fantastisk 2007, men både i udlandet og herhjemme er det gået galt. Vores koreanske leverandør, der producerede 95 procent af alle vores fladskærme, gik konkurs. I første omgang pegede alt på, at leverandørens konkurs kun ville koste os et mindre millionbeløb," siger Ole de Leneer.

Tocifret millionbeløb

Desværre viste det sig, at gælden løb op i et tocifret millionbeløb, og det var nok til at knække AlfaView.

Inden konkursen var en realitet forsøgte virksomheden i samarbejde med en rådgivningsvirksomhed at rekonstruere selskabet, hvilket ikke lykkedes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere