Nem portal med PostNuke

Den populære PHP-applikation PHP-Nuke, som kan bruges til at skabe en portal på nettet, har fået en lidt mere strømlinet efterfølger med navnet PostNuke. PostNuke kræver næsten ingen forudsætninger, er bedre skruet sammen end PHP-Nuke, og så er der masser funktionalitet. Grundlæggende lider scriptet af de samme svagheder som PHP-Nuke, men som et simpelt publiceringssystem fungerer det glimrende.

På overfladen

Det kræver ikke den store programmør-eksamen at skabe sin helt egen portal i vore dage. Mængden af scripts og applikationer som kan klare jobbet er stor, og kvaliteten er stigende. PHP-Nuke, som bygger på webscriptingsproget PHP, har længe været et af de mest populære scripts indenfor genren.

PostNuke er videreudvikling af PHP-Nuke. Flere af udviklerne bag PostNuke har tidligere assisteret den venezuelanske udvikler som står bag PHP-Nuke, men uenigheder medførte, at PostNuke blev skabt.

Og det er der en del gode ting i. Sikkerheden i scriptet er forbedret på en række punkter i forhold til PHP-Nuke. Eksempelvist kræver PostNuke ikke, at værdier i formular-inputs automatisk skal omskabes til globale PHP-variable, en praksis som også frarådes kraftigt af udviklerne bag PHP og andre.

Hertil er PostNuke væsentligt bedre programmeret end PHP-Nuke, hvilket man nemt kan overbevise sig selv om ved at tage et kig på koden bag portalen.

Installation
PostNuke bygger som sagt på PHP, og efterhånden kører PHP også ganske udmærket under andre webservere end Apache. Installationer under Microsofts IIS-servere ses oftere og oftere.

Publiceringssystemer kræver databaser til at håndtere data og brugerinformation, og PostNuke understøtter en lang række forskellige databaser, inklusive den uundgåelige MySQL.

Installationen af PostNuke foregår ved at åbne et script i browseren, og det fungerer lige ud af landevejen.

På overfladen
PostNuke ligner PHP-Nuke ganske meget, og den lider også af de samme designmæssige problemer. På grund af scriptets interne arkitektur får de sites, som benytter PostNuke, nemt et kasseagtigt udseende, som ikke er alt for kønt at se på. Det betyder også at sites, som bygger på PostNuke, i en hvis udstrækning kommer til at ligne hinanden.


PHP-Nuke brugere vil kunne nikke genkendende til græsefladen i PostNuke.

Ligesom PHP-Nuke og andre scripts findes der en række designtemaer til sitet. Temaerne kan nemt skiftes ud, men det er svært at få bugt med det firkantede look. Der findes mange danske sites, som benytter PostNuke, og på websitet PostNuke.dk er der en række links, som viser, hvor forskellige PostNuke-baserede websites kan se ud.

Indeni

Indeni
Styrken ved at benytte portal-scripts som PostNuke er helt klart den store mængde af funktionalitet, som man nemt kan udvide sin portal med.

I PostNuke udvides funktionaliteten ved hjælp af moduler og blokke, som kan tilføje en bestemt funktion til sitet. Der findes utallige moduler med temmelig avanceret funktionalitet, så som kalendere, billedbiblioteker, gæstebøger, chat og meget mere. Der er oversigt over modulerne på PostNukes website.

CMS med informationsforurening
Det grundlæggende problem med systemer som PostNuke er, at de informationer som puttes ind i systemet, ikke rigtigt kan komme videre. Disse programmer er en forholdsvis snæver løsning, som i virkeligheden bare er en smart måde at publicere websider på.

Hvis man ønsker en egentlig informationsløsning, så kan disse programmer ikke løse problemerne. Som regel skal informationerne puttes ind i systemet manuelt, og den eneste måde at trække informationerne ud igen er som HTML-sider. HTML-koden indeholder ingen semantik - den fortæller ikke, hvad de enkelte informationer på siden betyder, så når først data er puttet ind i systemet, kan de kun anvendes til menneskelig aflæsning.

Det kan gøre sådanne systemer dyre at anvende i længden. Men på kort sigt løser PostNuke publiceringsproblemerne.

PostNuke og ekstra moduler kan downloades fra projektets eget site, og der findes også et dansk PostNuke-miljø, som hænger ud på adressen PostNuke.dk.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Teknisk tester der brænder for automatisering

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Compliance Specialist

SEGES Innovation

DevOps med ambitioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere