KODA indgår aftale om musik i podcasts

For første gang har musikernes organisation KODA indgået en aftale om at tillade musik i fuld længde i et podcast, som ikke allerede har været sendt i radioen. AOK og MyMusic.dk står bag podcastet.

Musik på nettet er et ømtåleligt emne for mange musikere og rettighedsorganisationer. Ikke mindst når musikken kan downloades.

Men nu har KODA, der administrerer ophavsrettighederne for komponister, sangskrivere og musikforlag, for første gang indgået en aftale om, at der må spilles musik i fuld længde i et podcast.

I dag lancerer AOK og MyMusic.dk nemlig et ugentlige podcast, Beatet, om koncerter og musikliv i København, og det bliver Danmarks første podcast med musik i fuld længe, der ikke allerede har været sendt i radioen, som det er tilfældet med DRs podcasts.

Parterne har i længere tid forhandlet om de specifikke tariffer for den musik, der bliver brugt i podcastet, men nu er detaljerne faldet på plads.

"Vi er rigtig glade for, at der er en meget stor aktivitet på musik-scenen, hvor der kommer nye idéer til, men det gør også, at vi skal forholde os til forretningsmodellen hver eneste gang. Med den her aftale om podcasting kan musikken nu komme ud til folk på en ny måde," siger Stig von Hielmcrone, mediechef i KODA, til Computerworld.

Håber på positiv effekt

Målet med Beatet er at give musikinteresserede københavnere en ugentlig update på den kommende uges vigtige koncerter og andre begivenheder i musiklivet.

Hvert podcast vil vare cirka 15-20 minutter og indeholde tre aktuelle musiknumre i fuld længde.

Det er alle de kunstnere, som KODA repræsenterer, der nu kan blive afspillet i det nye podcast, men selvom podcastet kan downloades, frygter KODA ikke, at de nu har åbnet op for en videredistribuering af musikken, hvor kunstnerne går glip af deres retsmæssige betaling.

"Det er klart, at vores muligheder for at sikre, at det ikke sker er meget begrænsedem, men vores syn på sagen er, at det kan animere folk til ikke at gå den ulovlige vej, hvis det lovlige alternativ er rimeligt fornuftigt," siger Stig von Hielmcrone.

Vigtigt med fuld musik

Hos producenterne af det nye podcast, AOK og MyMusic.dk, er der glæde over, at man nu kan spille musikken i den fulde længde.

"Det er vigtigt for os at kunne spille musik i fuld længde; ikke for at fratage musikere eller pladeselskaber kontrollen over deres musik, men derimod for at kunne give lytteren den fulde oplevelse og en lyst til at høre endnu mere," siger Mads Just-Olesen fra MyMusic.dk.

Beatet vil kunne downloades fra podcast-portaler som iTunes og Podhead.dk, ligesom det vil kunne afspilles direkte fra AOK.dk og MyMusic.dk.

For 14 dage siden åbnede DR.dk for podcast af radioprogrammet "Det elektriske Barometer", hvor musiknumrene også spilles i fuld længde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere