Islandsk it-kæmpe køber Dansupport

Nyherji har købt fynske Dansupport for "et pænt, tocifret millionbeløb" gennem aktieopkøb. Målet er kraftig vækst, der starter med ny afdeling i København.

Den islandske it-kæmpe Nyherji har købt den fynske it-virksomhed Dansupport for et ”pænt, tocifret millionbeløb. Det fortæller Dansupports administrerende direktør Kenneth Rossau.

”Det betyder, at vi får et skub fremad og åbner en afdeling i København,” fortæller Kenneth Rossau.

Nyherji overtager Dansupport gennem opkøb af alle aktier, og planen er, at Dansupport bliver et selvstændigt datterselskab under den islandske gigants vinger. Dermed får firmaet adskillige søsterfirmaer, blandt andet AppliCon, som Nyherji købte i 2005.

I forbindelse med overtagelsen skifter Dansupport ud i ledelsen. Det sker for at målrette virksomheden mod at blive væsentligt større end de omkring 35 medarbejdere, virksomheden har nu, fortæller Kenneth Rossau.

Stolt direktør

"Det er glædeligt og selvfølgelig med en vis stolthed, at vi har opnået det her,” fortæller Kenneth Rossau, der har været med i det meste af virksomhedens 20-årige historie.

Det er ikke første gang, at andre virksomheder har bejlet til Dansupport. Men ifølge direktøren var der her tale om det rigtige match, fordi de to virksomheder minder meget om hinanden. Dermed var det en strategisk rigtig beslutning hvor både medarbejdere, aktionærer og økonomien tilgodeses.

Målet inden for det næste regnskabsår er nu at nå op på 10 mand i den nye afdeling i København, der åbnede den 1. april. Planerne er de samme med afdelingen i Kolding.

Som datterselskab i den islandske it-gigant får Dansupport nye muligheder fordi modervirksomheden har omkring 120 mand, som også arbejder med infrastruktur, fortæller Kenneth Rossau.

”Det giver et fantastisk bagland, og vi får rig mulighed for at trække på nogle kompetencer,” siger Kenneth Rossau.

I forbindelse med Nyherji’s overtagelse af virksomheden skifter Dansupport til juli ud i ledelsen. Det betyder at Claus Falk, der er tidligere administrerende direktør hos Eltel Networks Telecom bliver ny administrerende direktør. Samtidig tiltræder Rasmus Maahr som ny økonomidirektør, mens Kenneth Rossau bliver teknisk chef i virksomheden.

Hurtigt forløb

Selve processen omkring den islandske overtagelse startede formelt i slutningen af februar i år. Derfor har virksomhederne kun haft kort tid til at få tingene til at falde på plads.

”Det er gået meget stærkt, og det har været hårdt. Men der er en fantastisk kemi mellem virksomhederne. Det er næsten for godt til at være sandt,” siger Kenneth Rossau.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere