SAS Institute vokser fra moderselskabet

SAS Institutes danske datterselskab voksede sidste år næsten dobbelt så meget som SAS på verdensplan. Alene stigningen i selskabets omsætning var mere end tre af de nærmeste konkurrenters samlede omsætning.

Softwarehuset SAS Institute, der lever højt på salg af analysesoftware og business intelligence-løsninger har efter 30 år fortsat god vind i sejlene.

Sidste år omsatte selskabet for 457 millioner kroner, hvilket svarer til en fremgang på 22 procent eller 84 millioner kroner.

Til sammenligning omsatte tre af de nærmeste konkurrenter på BI-markedet, Business Objects, Cognos og SPSS tilsammen kun for cirka 63 millioner kroner.

Tættere på SAS er danske Targit, der sidste år omsatte for 70 millioner kroner og landede et overskud på 11 millioner.

Det færdige SAS-regnskab er endnu ikke afleveret til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Vækst i 30 år

På verdensplan steg omsætningen hos SAS Institute 12 procent fra 9,5 til 10,6 milliarder kroner, og selskabet har nu i 30 år præsteret at vokse hvert år og samtidig bevare sorte tal på bundlinjen.

Opbrud på vej

Analysehuset IDC vurderer, at leverandørsiden af BI-markedet står over for en konsolidering, fordi væksten trækker flere aktører til.

"Opkøb er slet ikke urealistiske på BI-markedet," siger Brian Troelsen, der er senioranalytiker hos IDC med speciale i BI.

Oracle og IBM kigger på BI-markedet fra databasesiden, mens især SAP og Microsoft kigger på BI-markedet fra en etableret position som ERP-leverandører. Nogle af de specialiserede BI-firmaer som SAS Instititute, Cognos, Business Objects med flere kunne ifølge IDC's vurdering være opkøbsobjekter.

Mulig konsolidering

IDC ser for eksempel en mulig konsolidering gennem IBM’s køb af Cognos eller Oracles køb af Business Objects.

Indtil videre fortsætter det privatejede SAS Institute sin succesrige færd på BI-markedet og giver i hvert fald ikke udtryk af at være et opkøbsobjekt.

I Danmark beskæftiger SAS Institute 300 medarbejdere på kontorer i København og Skanderborg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere