Mandagens aviser om it

It bestemmer lånekapløb. Gode medarbejdere vigtigere end it. Internetsky over Øresund

It bestemmer lånekapløb

Det er it-systemerne der kommer til at afgøre kapløbet, når finanssektoren skal udbyde den nye type boliglån. Kravet til penge- og realkreditinstitutionernes it-systemer vokser nemlig i takt med at der kommer flere forskellige lån på markedet. Det stadig mere komplekse marked kræver således et udbygget it-beredskab, siger flere i branchen. (Børsen)

Gode medarbejdere vigtigere end it

Det er ikke arbejdsprocesser eller it-systemer som afgør tempoet for virksomheders omstillingsparathed, men derimod medarbejderne. Der viser en undersøgelse som Capgemini har gennemført blandt 300 it-chefer, primært fra Vesteuropa. Mens it-systemernes vigtighed sammen med arbejdsprocesserne blandt de udenlandske ledere således vægtes som vigtige i forbindelse med firmaernes fleksibilitet, skiller Danmark sig ifølge undersøgelsen ud når det gælder medarbejdernes betydning, viser undersøgelsen. (Berlingske Tidende)

Internetsky over Øresund

Europas største udbyder af trådløse netværk, The Cloud, vil brede trådløst internet ud over en række danske og svenske byer langs Øresund. Firmaet har København som første prioritet, og forhandler i øjeblikket med fem svenske byer. På den danske side har Helsingør også vist interesse for ideen, ligesom den svenske naboby Helsingborg.

Betaler licenser flere gange

De treårige softwareaftaler som staten og kommunerne ofte benytter er dyre i drift. Typiske kommunale kunder betaler således en licens til styresystemet Windows tre en halv gang, oplyser fagforbundet FTF, der selv har sparet 100.000 kroner på en ny it-aftale med Microsoft. Problemet opstår, fordi computerne typisk udskiftes oftere end hver fjerde år, og fordi licenserne følger de udfasede maskiner. Ifølge aftalerne er det samtidig ikke tilladt at købe computerne uden Windows. Finansministeriet har i øjeblikket stoppet alle indkøb til staten gennem treårsaftaler og overvejer nu hvordan man skal forholde sig fremover. I 2008 indføres der krav om åbne it-standarder.

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere