Microsoft-mobil til Windows-folket

På et pressemøde tirsdag eftermiddag i London afslørede Microsoft og mobilselskabet Orange deres store fælles satsning: En mobiltelefon baseret på Microsofts nye styresystem, Smartphone 2002.

Indhold

Orange præsenterede tirsdag verdens første mobiltelefon med Microsofts nye operativsystem, Smartphone 2002.

Mobiltelefonen regnes for at være en af de største lanceringer i Microsofts historie, fordi softwarekoncernen nu går i offensiven for at skabe sig en position på mobilmarkedet.

Telefonen er ude i de britiske Orange-butikker i løbet af to uger, mens Danmark, Frankrig og Schweiz følger efter senere i november.

Orange lægger navn til mobiltelefonen og har sat sit eget præg på brugergrænsefladen, det vil sige menuer og grafik.

Derudover bærer mange funktioner præg af Microsoft, og telefonen er fuldt integreret med Outlook-postprogrammet og -kalenderen, Media Player og andre programmer.

Masse-opdatering

Orange har desuden justeret sine servere, så data fra mobiltelefonen kan gemmes på abonnentens egen konto hos mobilselskabet.

En netværksadministrator kan hente softwareopdateringer til et vilkårligt antal telefoner på én gang og dermed betydeligt nemmere administrere virksomhedens mobiltelefoner.

Telefonen hedder Orange SPV og kan vise videoklip i en Media Player.
- Telefoner er rent anarki i virksomhederne. Folk køber deres egen og lader firmaet betale, og de sætter telefonerne til at hente e-mails, hvilket er meget farligt for firmaerne. Denne funktion giver overblik, sagde danske Juha Christensen, der er ansvarlig for Microsofts mobilstrategi.

Prisen bliver 2.100 kroner i Storbritannien, hvis man samtidig tegner et abonnement. Briterne er vant til, at mobilselskaberne giver større tilskud til mobiltelefoner, end vi kender til herhjemme, og den danske pris vil højst sandsynligt ligge et stykke over 3.000 kroner.

Telefonen understøtter GPRS-datateknologien, hvor den hele tiden er online. Normalt afregnes det med en fast pris per forbrugt megabyte, men Orange lancerer nu en flatrate-pris, hvor den britiske kunde betaler 70 kroner om måneden uanset forbrug.

Satser på unge

Det er langt fra sikkert, at Orange i Danmark kopierer denne model, men europæiske forbrugergrupper har tidligere argumenteret for, at netop en fast pris på forbrug af data vil være yderst befordrende for at kundernes lyst til at bruge produkterne.

De relativt lave priser er fastsat ud fra, at telefonen skal sælges til andre end forretningsfolk:

- Vi ønsker at tiltrække almindelige forbrugere og tror, at vi vil nå en del af ungdomsmarkedet på grund af prisen, sagde Richard Brennan, direktør i Orange World.

Telefonen kan bruges i mobilnetværk i både Europa, Asien og USA.

Microsofts mobiltelefon er blevet betydeligt forsinket, men det skyldes ikke, at Microsoft ville vente på den næste generation af mobilnetværk, UMTS, skulle være klar.

Frihed til operatører

- Det behøver vi ikke at vente på. Man kan lave en masse med GPRS. Men vi har ventet på, at brugerne skulle have erfaringer med GPRS, sagde Richard Brennan.

Microsoft og Orange har arbejdet på at kunne lancere denne telefon i mere end et år.

- Mobiloperatørerne kan indstille operativsystemet efter, hvad de ønsker at sælge. Telefoner har indtil i dag været meget simple og indeholdt samtaler og SMS, men udbyderne har ikke mange muligheder for at adskille sig fra hinanden. Nu kan de bestemme lige nøjagtigt, hvad de vil tilbyde deres kunder, sagde Juha Christensen på pressemødet.

Orange i Danmark præsenterer mobiltelefonen på et pressemøde onsdag.

Denne artikel stammer fra Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere