Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Du kan score op til 1,7 millioner kroner på at finde en enkelt sårbarhed

Google vil betale gode penge til folk, der finder sårbarheder i selskabets systemer. Seslakbet fordobler sine dusører.

Der er penge i at finde sårbarheder hos tech-giganternes systemer.

Google har netop fordoblet udbetalingen, en person kan modtage gennem dusørsystemet Vulnerability Reward Program (VRP).

En person kan nu modtage op til 250.000 dollar – svarende til omkring 1,7 millioner kroner – for at finde en fejl i systemet.

Det skriver Google i en meddelelse.

Betalingen, man kan tjene på en sårbarhed, afhænger af kompleksiteten og alvorligheden af sårbarheden.

"Det er på tide at udvikle Chrome VRP-belønninger og -beløb for at give en forbedret struktur og klarere forventninger til sikkerhedsforskere, der rapporterer fejl til os, og til at tilskynde til rapportering af høj kvalitet og dybere forskning i Chrome-sårbarheder og udforske dem til deres fulde effekt og udnyttelsespotentiale, " udtaler Chrome Security-ingeniør, Amy Ressler, i meddelelsen og fortsætter:

"Det højeste potentielle belønningsbeløb for et enkelt nummer er nu 250.000 dollar for demonstreret RCE i en ikke-sandboxed proces. Hvis RCE i en ikke-sandboxed proces kan opnås uden et renderer-kompromis, er det berettiget til et endnu højere beløb, for at inkludere rendererens RCE-belønning."

Det, der giver de store penge er sårbarheder indenfor omgåelse af MiraclePtr, som er en fællesbetegnelse for en række algoritmer i Googles systemer.

Det er MiraclePtr Bypass Reward, der betaler op til de 1,7 millioner kroner.

"Da MiraclePtr blev aktiveret på aktive udgivelseskanaler af Chrome sidste år, blev MiraclePtr-beskyttede fejl i ikke-renderer-processer derefter betragtet som stærkt afdæmpede sikkerhedsfejl. Samtidig lancerede vi MiraclePtr Bypass-belønningen på 100.115 dollar," skriver Amy Ressler og fortsætter:

"Fra Chrome 128 betragtes MiraclePtr-beskyttede fejl i ikke-renderer-processer ikke længere som sikkerhedsfejl. Som sådan betragtes MiraclePtr som en deklarativ sikkerhedsgrænse, og en gyldig indsendelse af en MiraclePtr-bypass er nu berettiget til en belønning på 250.128 dollar."

Læs meddelelsen fra Google her.