Artikel top billede

CrowdStrikes opdatering sendte millioner af Windows-enheder i Blue Screen of Death. (Foto: Maxim Tolchinskiy/Unsplash)

CrowdStrike med første regnskab efter globalt nedbrud: Har kostet selskabet 800 millioner kroner

Omsætningen stiger med 32 procent, men det store Windows-nedbrud sætter alligevel sine spor, og selskabet har mistet forretning på den lange bane.

CrowdStrike er netop kommet med første regnskab efter det globale nedbrud i juli, hvor 8,5 millioner Windows-enheder brød sammen efter en fejlslagen opdatering fra CrowdStrike.

Netop dette nedbrud er også det første, der bliver påtalt i regnskabsmeddelelsen.

“At arbejde med kunderne for at komme sig over hændelsen den 19. juli har gjort os til en endnu mere robust og endnu mere kundeorienteret CrowdStrike, og vi fortsætter med at investere aggressivt i innovation.”

Sådan udtaler George Kurtz, CrowdStrikes administrerende direktør og medstifter, i meddelelsen og fortsætter:

"Som reaktion på stigende produktkompleksitet og et forhøjet trusselmiljø fokuserer organisationer i stigende grad på at konsolidere deres cybersikkerhedsleverandører til en strømlinet platform, der leverer bedre sikkerhedsresultater, som er CrowdStrike Falcon. Vores vision og mission om at stoppe brud forbliver uændret."

Det globale nedbrud kan ikke se spå omsætningen for kvartalet, som lander på 6,5 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 32 procent sammenlignet med samme kvartal sidste år.

Bundlinjen for kvartalet lander på 316 millioner kroner.

Sorte skyer i horisonten

Selvom nedbruddet ikke kan ses ved dette regnskab, er der dog tegn på, at det har ramt forretningen.

CrowdStrike forventer en omsætning for hele regnskabsåret på 26,2 milliarder kroner, hvilket er en nedgradering fra tidligere forventninger på omkring 27 milliarder.

Således er forventningerne til året omkring 800 millioner kroner lavere end tidligere som følge af nedbruddet, skriver mediet.

Samtidig har rivaler som SentinelOne og Palo Alto opjusteret, hvilket kunne tyde på, at de har øget deres markedsandele, skriver Reuters.

Se regnskabsmeddelelsen her.