Artikel top billede

(Foto: Unspalsh)

CrowdStrike-topchef efter globalt it-nedbrud: ”Jo længere tid der går, jo lettere bliver det”

Heler tiden alle sår? Det håber CrowdStrike, efter selskabet i juni var skyld i et globalt it-nedbrud, der lammede store dele af verden. Ingen har endnu lagt sag an mod CrowdStrike - men de juridiske trusler lurer.

CrowdStrike står midt i efterdønningerne af et globalt it-nedbrud i juli, der blandt andet førte til 30.000 forsinkede flyafgange og 5.000 aflysninger - og som stadig giver genlyd hos virksomhedens kunder.

Nedbruddet, der skyldtes en fejl i en konfigurationsopdatering, medførte blå skærme og nedbrud på Windows-systemer over hele verden.

Alligevel har selskabet endnu ikke modtaget sagsanlæg eller juridiske krav fra kunder – i hvert fald ikke ifølge CrowdStrikes CFO, Burt Podbere.

Under en tale på en teknologikonference i New York talte Podbere direkte om nedbruddet og de udfordringer, det har medført.

"På kort sigt var folk irriterede," indrømmede finansdirektøren.

Ifølge Burt Podbere har mange kunder efterfølgende værdsat CrowdStrikes indsats for at forklare, hvad der skete, og få systemerne op at køre igen.

Podbere nævnte også de kompensationspakker, som blev tilbudt de mest berørte kunder. Han nævnte dog ikke de berømte 10-dollars gavekort til UberEats, som blev delt ud til partnere og ansatte, mens sagen stadig var brandvarm.

Selvom ingen kunder endnu har sagsøgt CrowdStrike: "Fra i morges har vi, så vidt jeg ved, ikke modtaget en retssag fra en kunde i forbindelse med hændelsen," sagde Burt Podbere.

Så er det ifølge det britiske tech-medie The Register er det dog svært at forestille sig, at advokaterne ikke allerede står klar.

Delta Air Lines, der var blandt de mest påvirkede af nedbruddet, har allerede truet med at anlægge sag om "grov uagtsomhed."

CrowdStrike har flere gange undskyldt til Delta og kaldt deres juridiske trusler "ikke konstruktive" i forhold til det langvarige partnerskab mellem de to virksomheder.

Men truslerne om retssager er langt fra ovre, og en af CrowdStrikes vicepræsidenter er allerede blevet indkaldt til at vidne for den amerikanske Kongres' Homeland Security-udvalg senere på måneden.

Podbere understregede, at selskabet forsøger at undgå juridiske diskussioner med kunderne og i stedet fokusere på de forretningsmæssige aspekter af deres samarbejde.

"Jo længere tid der går, jo lettere bliver det," sagde han.

Delta Air Lines har ikke ønsket at kommentere på Podberes udtalelser.

Den økonomiske virkning af nedbruddet har også sat sig i Crowdstrikes forretning.

I selskabets regnskab for andet kvartal 2024 – hvor konsekvenserne af nedbruddet altså ikke indgår – måtte Crowdstrike nedjustere deres forventninger til årets samlede resultat.