Tirsdagens aviser om it

Boom i danske netbutikker. Virksomhedsfabrik har fundet recepten på succes. Danskernes forbehold mod nethandel er væk. Jeg er på Messenger hver dag i en time. Licenskamp presser it-forhandlere. Tysk opkøb skal styrke Ravenholm. Netkoncept breder sig efter konkurs. Topnordics licensforretning vokser fortsat. Social software udspringer af telefonbogen.

Boom i danske netbutikker

For tiden åbner der fire nye netbutikker om dagen på dansk internet. I år vil antallet af betalingssteder på nettet i Danmark overstige 10.000. Stigningen er sammenfaldende med, at danskerne bliver stadig mere flittige til at bruge deres forskellige kreditkort på nettet. (Børsen)

Virksomhedsfabrik har fundet recepten på succes

Iværksætter-kuvøsen Business Factory har netop fejret sin to års fødselsdag med succes. "Forretnings-fabrikken" tager sig af iværksætterne i den svære startfase. Til dato er der i kuvøsen udklækket 17 innovative virksomheder, og hele 16 lever endnu. (Børsen)

Danskernes forbehold mod nethandel er væk

Danskernes lyst til at handle på nettet er stærkt stigende på trods af de mange avisskriverier om datakriminalitet, phishing og identitetstyveri på nettet. En Greens-analyse viser, at 72,5 procent af alle dem, der har adgang til en computer på nettet har brugt et betalingskort mere end én gang. (Børsen)

Jeg er på Messenger hver dag i en time

17-årige Charlotte Koch er dybt afhængig af at snakke med sine venner og bekendte på Messenger. Hun vil hellere udveksle sit Messenger-navn med folk end sit telefonnummer. På trods af sin unge alder har hun et ret afslappet forhold til de mange nye medier. (Berlingske Tidende)

Licenskamp presser it-forhandlere

Den tidligere så lukrative niche for salg og rådgivning omkring softwarelicenser til dansk erhvervsliv er på få år blevet til en ekstremt presset forretning. "Vi har haft tre år med pres på priserne, og konkurrencen er blevet markant hårdere end bare for seks måneder siden. Der er kommet en ny spiller ind i kampen samtidig med, at en anden forsøger at rejse sig efter en konkurs. Alt sammen noget, der kommer til at smitte af på vores bundlinje," siger Leif Carlsen, administrerende direktør for softwareforhandleren Ravenholm. (Børsen)

Tysk opkøb skal styrke Ravenholm

Den store danske softwareforhandler-koncern, Ravenholm, der sidste år blev solgt til den tyske storspiller PC-Ware, ser frem til at få styrket sin konsulentforretning i den kommende tid. Ravenholm er nemlig blevet ramt af, at der har været problemer hos Netkoncept, og at Frank Mortensen har stiftet konkurrenten Again. »Markedet er kendetegnet ved, at der nu er kommet en Again, som skal gøre sine hoser grønne og en Netkoncept, som skal rejse sig efter en konkurs. De skal begge nå eller fastholde en markedsandel på fem pct. for at bevare deres status hos Microsoft, og det presser prisen i markedet,« siger Ravenholms adm. direktør Leif Carlsen. (Børsen)

Netkoncept breder sig efter konkurs

Den danske it-forhandlervirksomhed, Netkoncept, er langsomt ved at rejse sig igen efter at være blevet rekonstrueret oven på en konkurs sidste år. Selskabets satsning på salg af softwarelicenser udgør kun omkring 10 procent af koncernens omsætning, men det betyder ifølge administrerende direktør Jesper Weng ikke, at it-forhandleren ikke går efter at være en af de tre dominerende spillere på markedet. "Salg af softwarelicenser er en forretning med små marginer, og det er synd, fordi licensrådgivning koster penge, hvis den skal være god. Samtidig betyder sammenlægningen i kommunerne, at der bliver færre, men større ordrer at slås om," siger Jesper Weng om udskilningsløbet. (Børsen)

Topnordics licensforretning vokser fortsat

Det fusionerede danske forhandlerhus Topnordic/Atea/Ementor har rigtig meget vind i sejlene – også når det gælder salget af softwarelicenser og den rådgivning samt implementering af IT-udstyr, der kan pakkes rundt om et licenssalg. Ifølge den ansvarlige for softwaresalget hos Topnordic, Jan Elbæk, er antallet af salgsfolk i licensforretningen støt stigende for at kunne håndtere efterspørgslen. "Vi har haft et rigtig godt år på softwaresalg, og vi er de største herhjemme på salg af Microsoft-software. Vi er nu 37 medarbejdere i softwaresalget, og vi skal op på omkring 45 i alt i løbet af i år," siger Jan Elbæk. (Børsen)

Social software udspringer af telefonbogen

Myspace, Linkedin og andre sociale webtjenester udfordres nu af danske Zyb med Nordic Venture Partners som villig investor og Navision- milliardæren Preben Damgaard i bestyrelsen. Selskabet fik sidste år knap 23 millioner kroner i venturekapital, og med 25 håndplukkede medarbejdere mener Zyb at være parat til at tage produktet, backup af mobiltelefoner, et skridt videre. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere