Kiss-direktion risikerer bøder

Et bragende underskud på 87,7 millioner kroner og risiko for bøder til direktionen. Nyt årsregnskab markerer et nyt lavpunkt hos Kiss efter Cisco-overtagelse.

Meget utilfredsstilende.

Så klart betegner ledelsen hos it-firmaet Cisco Linksys Kiss resultatet af virksomhedens netop offentliggjorte årsregnskab som afslører et bragende underskud på 87,7 millioner kroner efter skat.

Samtidig viser årsregnskabet en revisionspåtegning, som understreger, at firmaet har indleveret årsregnskabet for sent i forhold til Årsregnskabsloven. Det betyder, at direktionen nu risikerer bøder.

Det markante underskud begrundes i regnskabets ledelsespåtegninger som et resultat af virksomhedens omlægning fra et produktionsfirma af avancerede DVD-afspillere til en virksomhed, som leverer udviklings- og marketingsservices til koncernen.

Det er udgifterne til omlægningen, der sammen med et driftmæssigt underskud, tilsammen giver det markante underskud, forklarer ledelsen i regnskabet.

Årsregnskab siger ikke alt

Den samme begrundelse for det dårlige resultat går igen i en kommentar til årsregnskabet, som Linksys har offentliggjort. Men her fortæller firmaet, at årsregnskabet ikke lader den succes som overtagelsen har været, komme til sin fulde ret.

Årets underskud overgår forrige regnskabsår, hvor resultatet endte 67,9 millioner kroner under bundlinien.

Dengang var det store problemer med produktionen i Ungarn, som barberede mere end halvdelen af firmaets omsætning på 243 millioner kroner fra 2004.

Dermed blev dette sidste år på danske hænder foreløbigt også det sidste år med et overskud på 3,6 millioner kroner efter skat.

I 2005 købte netværksgiganten Cisco gennem datterselskabet Linksys det danskejede selskab, som firmaet tidligere har omtalt som et vigtigt værktøj for at nå ud til privatområdet. Samtidig har Cisco flere gange understreget vigtigheden af det nordiske marked, hvor forbrugerne hurtigere end andre tager ny teknologi i brug.

Ingen kommentarer

Ledelsen hos Kiss forventer et lille, men positivt resultat til næste år.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra direktør Peter Wilmar Christensen, da han ikke må udtale sig om regnskabet.

Computerworld har ligeledes forgæves forsøgt at få et interview med en anden repræsentant fra ledelsen hos Cisco Linksys Kiss.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere