Artikel top billede

Ud med sproget, Claus Hougesen

Fem skarpe: Topnordic vinder indkøbsaftaler med priser, som konkurrenterne beskriver som stærkt konkurrenceforvridende. Topnordics administrerende direktør, Claus Hougesen, giver fem skarpe svar på fem skarpe spørgsmål.

- Claus Hougesen, administrerende direktør i Topnordic, dit selskab sælger printere til under halvdelen af konkurrenternes købspris. Hvad stikker der under?

- Det der med halvdelen af indkøbsprisen, den holder kun, hvis konkurrenterne køber én printer af gangen. De kan bare købe noget større ind, ligesom vi gør.

Vi har Nordens største indkøbsvolumen, køber på de rigtige tidspunkter, har det rette produktmiks og hurtig levering.

Konkurrenternes problem er, at deres priser er for høje. Det undrer mig, at medierne dyrker en agenda, hvor det nærmest er kriminelt, at Topnordic giver kunderne gode vilkår. Hvorfor er vi ikke helte?

- Hvad siger du til, at konkurrenterne synes, at Topnordic er nogle lede monopolister?

- Jeg har ikke hørt nogle kalde os dette, kun Computerworld. Så måske er det lige så meget en negativ vinkel, som journalister og konkurrenter ser en interesse i at holde liv i.

Hvorfor drive hetz mod succeserne? Hvorfor spørger I ikke, hvorfor de andre sælger til høje priser?

Svaret er, at det er fordi, de har sat sig i en gammeldags tung omkostningsstruktur, der ikke er gearet til kundernes krav om simple, effektive, net-baserede indkøbsprocesser.

- Hvorfor synes du - der er tilhænger af den fri konkurrence - at det er i orden at sælge til priser, som ingen kan konkurrere med?

- Alle kan konkurrere mod Topnordic.

For få år siden var Topnordic tæt på gravens rand, fordi økonomien og konkurrencen var hård.

Da besluttede vi, at Topnordic skulle opfinde en ny salgsmodel - akkurat som Dell gjorde for 10 år siden i dets segment.

Vores model er først og fremmest til gavn for kunderne, hvor mange af konkurrenternes model først og fremmest er til gavn for dem selv.

Men kunderne vil ikke snydes. Kunder kan tænke selv. Nu ser vi, at konkurrenterne har indhentet Dell, blandt andet ved vores mellemkomst.

Som tilhænger af fri konkurrence kan jeg kun opfordre vore konkurrenter til at konkurrere med Topnordic.

- Kritikerne siger, at de eksisterende vedligeholdelses- og supportleverandører visner på grund af de monopolagtige forhold på statsaftalerne for pc og print, og at der derfor ikke er nogen til at tage handsken op, når aftalerne udløber. Hvad siger du?

- Det er tudefjæs-attitude. Regeringen forlanger billigere it til det offentlige Danmark. Det får den.

Derved bruges der færre skattepenge på it. Det er ligesom formålet med hele øvelsen. Og ingen kan bilde mig ind, at alle eksisterende vedligeholdelses- og supportleverandører forsvinder.

Der eksisterer trods alt mange og flere lukrative aftaler end lige præcis dem med staten.

- Hvad siger du til det paradoksale i, at IT-Branchen sammen med Videnskabsministeriet forsøger at øge konkurrence og innovation ved at hjælpe flere også mindre leverandører ind som leverandører til det offentlige - og så sætter Topnordic sig på næsten det hele inden for pc og print.

- Vi har vundet en fair konkurrence. Alle var enige om vilkårene, og regering og skatteborgere klapper i deres hænder.

Jo, jeg har da bemærket, at IT-Branchen har skiftet strategi. Officielt taler IT-Branchen om øget konkurrence, men brancheforeningen er konstant ude med riven efter Topnordic, efter at disse aftaler er indgået.

Gad vide hvorfor man ikke var det, da for eksempel Microsoft, IBM og andre vandt gode aftaler? Men sådan skifter tiden åbenbart.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere