Tirsdagens aviser om it

Nyt retsopgør om det kuldsejlede eHuset. Nedtur i kølvandet på it-boblen. Det fedeste er en ny mobiltelefon. Hackerne går efter de små virksomheder. Mobile enheder er ny sikkerhedsrisiko. Ib Kunøe klar til europæisk opkøbstogt. Mondo i kovending med Microsoft. Rekordtal for kandidater til e-handelpris.

Nyt retsopgør om det kuldsejlede eHuset

Syndebukken i eHus-skandalen Kurt Wamberg Rasmussen kan se frem til sagsanlæg og krav om millionerstatning. Oprydningen i konkurssagen går trægt - blandt andet fordi de tidligere revisorer, Deloitte og Lund Thomsen, iføge kuratoren trækker sagen i langdrag. (Berlingske Tidende)

Nedtur i kølvandet på it-boblen

I februar 2001 nedjusterede det børsnoterede eHuset på grund af rod i faktureringerne. Finansdirektøren Kurt Wamberg Rasmussen blev bortvist som eneansvarlig, og senere gik eHuset konkurs. Og senere endnu kom det for en dag, at eHusets administrerende direktør Claus Erik Christoffersen havde spillet en dominerede rolle i svindelsagen. (Berlingske Tidende)

Det fedeste er en ny mobiltelefon

William Orkisz Rasmussen er glad for sin mobiltelefon, fordi den lyser, når den ringer. Som en af de helt unge medieforbrugere, har han allerede stiftet bekendtskab med cyberspace. Hans ønske er at bruge mere tid på Messenger og få en mobil med MP3-afspiller. (Berlingske Tidende)

Hackerne går efter de små virksomheder

Fremtidens hackere og cyberkriminelle vil i høj grad gå efter de små og mellemstore virksomheder, som får stadig vanskeligere ved at sikre sig mod datakriminalitet. (Børsen)

Mobile enheder er ny sikkerhedsrisiko

Nye mobile enheder som PDA'er og smartphones er ikke mindst en risiko for mindre virksomheder, der ofte ikke har kræfter til at opretholde et højt sikkerhedsniveau. "Virusangreb på mobiltelefoner bliver uden tvivl en pestilens i fremtiden, og de første trusler er allerede rapporteret," siger Torben Haase, direktør i softwarehuset Excitor. (Børsen)

Ib Kunøe klar til europæisk opkøbstogt

Efter en vellykket fusion af Nordens tre største konsulent- og forhandlerhuse, Topnordic, Ementor og Atea, retter storaktionæren Ib Kunøe nu kikkerten mod vækst syd for grænsen. aktiemarkedet jubler over rekordresultatet, men forretningsmodellen bekymrer stadig enkelte aktieanalytikere. (Børsen)

Mondo i kovending med Microsoft

Den børsnoterede danske it-konsulentvirksomhed Mondo skifter overraskende strategi og dropper fremover den forretning, selskabet har på salg og rådgivning omkring de populære programmer til optimering af kundekontakt fra amerikanske Salesforce.com. Samtidig vinker selskabet også farvel til brugen af programmer fra norske Superoffice. Begge droppes til fordel for produkter fra Microsoft. (Børsen)

Rekordtal for kandidater til e-handelpris

155 kandidater havde meldt sig eller var blevet meldt til konkurrencen om årets e-handelspris, da fristen udløb i sidste uge. "Og det uden, at vi har foretaget os noget for at få kandidater til prisen til at melde sig," siger Morten Kamper, direktør for Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH, der står for arrangementet. (Børsen)

Sonofon varmer op til prisfald

I sidste uge sænkede TDC prisen for mobilopkald i udlandet med 20 procent. Nu er Sonofon klar til at følge efter. "Vi er netop ved at kigge på yderligere prisreduktioner og måske en mere enkel prisstruktur," Peter Berg, markedsdirektør, Sonofon. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere