Ny GPS-chip kan spore en lokation på blot et sekund

Med samtidig data fra to satelliter kan en ny GPS-chip finde en lokation med lynets hast. Blot et sekund tager det at lokalisere et sted på jordkloden. U-blox løfter sløret for chippen på 3GSM-kongressen i Barcelona i næste måned.

En ny chip, designet til bærbart, trådløst udstyr, kombinerer dækningen af to satellit-baserede navigationsportaler og tilbyder derved område-sporing på under et sekund.

U-blox 5 chippen, som schweiziske U-blox løfter sløret for till 3GSM verdenskongressen i Barcelona i næste måned, bruger to satellitnavigations-tjenester, nemlig GPS og Europas Galileo.

Teknologien har en sporingsfølsomhed på -160 dBm, hvilket også giver mulighed for indendørs dækning. Forkortelsen dBm refererer til energi i decibel i forhold til en milliwatt.

Med et strømforbrug på mindre end 50 mW gør U-blox 5-chippen det muligt at anvende mobiltelefoner og andet trådløst udstyr med GPS snævre indendørs-miljøer, som for eksempel shopping-centre og togstationer.

Ud over den satellit-baserede navigationschip, bruger U-blox 3GSM kongressen til at fremvise flere andre nye produkter, bl.a. AssistNow Offline, som kan opbevare data i GPS-modtageren i op til to uger.

Teknologien giver modtageren mulighed for at modtage en position omgående, uden at behøve forbindelse til et mobil-netværk ved begyndelsen af downloadingen, som andre GPS-servicer ellers typisk forlanger.

Oversat af Ditte Thøgersen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere